Taito Group

|  Sivukartta

Kuvat Hyvinkään kuvataidekoulusta ja Taito-käsityökoulu Helmistä. Kuvaaja Maarit Kytöharju.
 
Taide- ja muotoilukasvatushanke

Iloa Iholle ­taide- ja muotoilukasvatushanke on lasten ja nuorten puheenvuoro pukeutumisen ja koristautumisen visuaalisessa maailmassa. 


 

Valtakunnallinen Iloa iholle Taide- ja muotoilukasvatusnäyttely Lahden Muotohuoltamolla 21.11.-13.12.2012


Näyttelyssä on esillä kuvataidekoulujen ja käsityökoulujen oppilaiden Iloa iholle -teemavuoden teoksia ja projekteja. Näyttelyn avajaiset torstaina 22.11.2012 klo 17-19. Näyttelyn avaa toimialajohtaja Maritta Vuorinen, Lahden kaupunki / sivistystoimiala. Avajaisissa julkistetaan myös Iloa iholle -hankkeen ja Mum´sin korukilpailun tulokset.

Tervetuloa!

Näyttelykutsu pdf

Näyttely esittelee yli 100 lapsen ja nuoren suunnittelemia ja toteuttamia vaatteita ja asusteita sekä pukeutumiseen ja koristautumiseen liittyviä taideteoksia.

Kuvataidekoulujen ja käsityökoulujen 5–19-vuotiaat oppilaat ovat luoneet
esiintymisvaatteita rockbandille, samurai-pukuja, kehokoruja, tallukkaita, eläinaiheisia asukokonaisuuksia ja muita päälle puettavia muotoilutuotteita.
Näyttelyssä yhdistyvät myös muotoilun ja taiteen maailmat. Näyttelyn taideteoksia ovat mm. päälle puettavat linnupesät, pehmokorut ja paperiperuukit ja -puvut. Pukeutumisen visuaalisuutta tutkitaan myös valokuvissa.


Näyttely tuo esille korkeatasoista taidekasvatusta taiteen perusopetuksen
oppilaitoksissa. Kuvataide- ja käsityökoulujen opetus on ainutlaatuista: Opettajina ja toimivat sekä kuvataide- ja käsityöopettajat että ammattikuvataiteilijat ja käsityömestarit. Opetuksen suunnittelee ja toteuttaa ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut taiteilija tai kuvataideopettaja, mikä on alle kouluikäisten ja alaasteikäisten opetuksessa kansainvälisestikin poikkeuksellista.


Iloa iholle – näyttely kuuluu Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto ry:n sekä Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n Iloa iholle – taide- ja
muotoilukasvatushankkeeseen, joka on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa.

 


 

Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liitto sekä Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ovat kutsuneet kuvataide- ja käsityökoulujen oppilaat opettajineen tutkimaan pukeutumisen, koristautumisen ja muodin visuaalisia viestejä sekä opiskelemaan muotoilua oman tekemisen kautta. Kuvataide- ja käsityökouluissa eri puolilla Suomea oppilaat puhuvat pukeutumisesta, analysoivat arjen asusteita, suunnittelevat saappaita, huovuttavat hattuja, kuvioivat kankaita, piirtävät pelipaitoja, ompelevat omia juttuja, kierrättävät ja kuvaavat kuteita jne. Näyttelyissä esitellään teemavuoden tuloksia. 


Iloa iholle ­taide- ja muotoilukasvatushankke on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa.

Tiedote / valtakunnallinen Iloa iholle -viikko 2012

Tiedote / Pääkaupunkiseudun Iloa iholle -viikko 2012

Tiedote 12.1.2012

Lue hankkeen tiedote (pdf)