Taito Group

|  Sivukartta

20.03.2012

Kestävä käsityö -video kurkistaa käsityöläisten pajoihin

Linida Designin ja Ed´s Craft:in kestävää käsityötä.


Pirjo Pajusalo, Linida Design ja Erkki Kokko, Ed´s Craft, kuvat Taina Saha

Kestävä käsityö on kulttuurin vaalimista ja kehittämistä, hyvää muotoilua, tarkoituksenmukaisia ja ympäristöystävällisiä materiaalivalintoja sekä toimintatapoja. Nyt julkaistava video nostaa esille kestävän kehityksen näkökulmia kahden käsityöyrittäjän työskentelyn ja tuotteiden kautta.

Kestävän käsityön -video esittelee suomalaista käsityötä ammattina ja havainnollistaa kestävän kehityksen näkökulmia käsityössä. Videossa seurataan kahden erilaisen käsityöläisen työskentelyä heille tyypillisten tuotteiden äärellä.

Linida Design käyttää matoissaan perinteisiä sidoksia sekä aitoja luonnonmateriaaleja pellavaa ja villaa. Ed´s Craft on metallisepän paja, joka on erikoistunut metalliesineiden entisöintiin ja kunnostukseen, sekä valmistaa erilaisia käyttö- ja taide-esineitä. Kestävä käsityö on keskeinen osa molempien yritysten arkea ja siksi se on nivottu osaksi työskentelyprosessia myös videolla. 

Huolella valmistettu tuote kannattaa korjata eikä heittää pois. Aikaa myöten sen arvo usein myös kasvaa. Osaavissa käsissä entisöity tai huollettu esine jatkaa elämää käytössä eikä kuormita luontoa jätteenä. 

Laadukas työskentely ja oikeat materiaalivalinnat tuottavat kestävän tuotteen koko elinkaaren huomioiden. Vastuullinen käsityöyrittäjä toimii ihmistä ja ympäristöä kuunnellen.

Käsi- ja taideteollisuusjärjestö tekee kestävää ja vastuullista käsityötä valtakunnallisesti näkyväksi ja tuo sen ihmisten saataville. Kestävä käsityö -video on tästä yksi esimerkki. Taito-yrityspalvelut auttavat käsityöalan yrittäjiä kehittämään muun muassa yritysideoita, tuotteita, markkinointia ja liiketoimintaa kestävä käsityö huomioiden.

Videon toteuttaja (käsikirjoitus ja kuvaus): Taina Saha, Dafecor Oy. Videon äänimaiseman on luonut Pore Oy. Videon on tuottanut Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry.

Kestävä käsityö -video sekä Linida Design ja Ed´s Craft -yritysten esittelyt ovat osoitteessa Opens internal link in current windowhttp://www.taito.fi/toimintaa/kestavakasityo

 

Lue lisää videon yrittäjistä
Opens internal link in current windowLinida Design ja Linida-matot 
Opens internal link in current windowEd´s Craft  on erikoistunut metalliesineiden entisöintiin ja kunnostukseen

Taito Group

Bookmark and Share