Käsityöpalvelut - kulttuuria, taitoa

Suomessa on ainutlaatuinen, koko maan kattava Taitojärjestö, joka tarjoaa  käsityökouluja, kursseja, työpajoja, näyttelyjä, valmiita tuotteita, materiaaleja ja monenlaisia käsityöideoita – mahdollisuuden elinikäiseen käsityötaitojen oppimiseen. Monet taitokeskukset ovat kiinnostavia matkailukohteita. Yhdistykset ovat mukana järjestämässä monia käsityöalan tapahtumia ja messuja.

Taitoyhdistykset ja niiden taito- ja käsityökeskukset palvelevat myös alan ammattilaisia. Yrityspalveluista vastavat Taito-yritysneuvojat ja Taito Sparraajat. Yhdistykset järjestävät koulutusta yrittäjille ja markkinoivat käsityötuotteita sekä myymälöissä että järjestämällä messuja ja muita myyntitapahtumia. Taitoyhdistyksissä tarjotaan myös ammatillista lisäkoulutusta. Koulutukset suunnitellaan yhteistyökumppaneiden kanssa ja koulutus voi painottua esim. osaamisen vahvistamiseen, maahanmuuttajien kouluttamiseen, työllisyys- ja yrittäjyyskoulutukseen.

Tiedustele käsityöpalveluista oman alueesi taitoyhdistyksestä.

Linkit alueellisten taitoyhdistysten sivuille löydät tältä sivulta.

 
Taito-käsityökoulut antavat käsityön taiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Kuvassa Helskyn nuoria käsityökoululaisia.
Kuva Nina Dodd, Taito Group.