Käsityön äärellä -keskustelukortit ovat mukava tapa tutustua käsityökulttuuriin ryhmän kanssa tai itsekseen. Korttisarjassa avataan käsityön merkityksiä itselle, yhteisöille ja yhteiskunnalle. Kortit innostavat pohtimaan ja keskustelemaan käsityökulttuurista monesta näkökulmasta ja niistä voi saada uusia oivalluksia käsityön laaja-alaisesta vaikuttavuudesta. Korttisarja sopii hyvin myös käsityön opetuksen työvälineeksi.

Käsityön tekijä voi korttien avulla pohtia omaa suhdettaan käsityöhön ja sen ilmiöihin sekä ymmärtää omaa tekemistään uudella tavalla. Tavoitteena on, että korttien sisältöjen herättämät ajatukset saavat aikaan virkistäviä kokemuksia käsityön äärellä.

Käsityön äärellä -korttipakkauksen ohjevihkosessa kuvaillaan korttisarjan teemojen sisältöjä, avataan mitä on käsityön elävä kulttuuriperintö ja annetaan vinkkejä korttien monipuolisista käyttömahdollisuuksista.

Käsityön äärellä -keskustelukorteissa on viisi teemaa: käsityöperinne, käsityötaito, yhteisökäsityö, hyvinvointikäsityö ja käsityövaikuttaminen. Kortit sisältävät 80 kirjallisuudesta poimittua käsityötä käsittelevää ajatusta ja 240 kysymystä.

Korttipakassa on myös kymmenen Tutki ja kokeile -korttia, joissa on ideoita siitä, miten käsityökulttuuria voi itse toteuttaa. Ne syventävät teemojen sisältöjä ja innostavat käsityön tekijöitä suunnittelemaan ja toteuttamaan käsityötekoja.

Korttisarjan on tuottanut Taitoliitto ja sarjalle on myönnetty Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden tunnus.

Korttisarja on tilattavissa Taitoliitosta, sarjan tarjoushinta on 35 euroa, sisältää alv 24% sekä postituksen (norm hinta 75 euroa).

Korttisarja on saatavilla myös ruotsinkielisenä. Finns också på svenska!

 

>>TILAA VERKKOKAUPASTA / BESTÄLLA

Yrityksille ja yhteisöille:

Mikäli haluat tilata kortit ja maksaa laskulla, tee tilaus sähköpostilla taitoliitto@taito.fi. Ilmoita toimitusosoite ja laskutusosoite. Laskutuslisänä peritään 5 euroa.