Taitoliitto on nimennyt parsimisen ja paikkauksen vuoden 2021 käsityötekniikaksi. Parsimisen ja paikkauksen nosto vuoden käsityötekniikaksi avaa myös keskustelua tekstiilien laadusta ja kestävyydestä yleensä. Laadukasta ja rakasta vaatetta on mielekästä korjata ja huoltaa, kun taas huonolaatuinen vaate ei välttämättä pelastu edes korjaamisella. Paikkaamistaitoa tarvitaan myös muussa kuin vaatteiden korjauksessa. Vuoden käsityötekniikkana parsiminen ja paikkaus toivottavasti innostaa opettelemaan vaikkapa polkupyörän kumin paikkaamista.

Taitoliitto haastaa jokaisen suomalaisen paikkaamaan tai parsimaan ainakin yhden tavaran vuonna 2021. Silloin yli viisi miljoonaa tavaraa voisi saada jatkoaikaa ja palvella pidempään.

Kerro, mitä sinä korjasit, paikkasit tai parsit?

Keräämme nyt korjaamistarinoita ja taltioimme korjaamisen, paikkaamisen ja parsimisen tekemistä.

Voit jakaa tarinan (pituus enintään 4000 merkkiä) ja yhden kuvan (pdf, jpg tai png).
Nimeä kuva samoin kuin tarinasi, että osaamme yhdistää ne toisiinsa ja että ne erottuvat muiden tarinoista.
Esimerkiksi tarinan nimi:
Leena raidalliset parsitut lapaset
Kuvan nimi:
Leenan raidalliset parsitut lapaset.jpg

Voit osallistua nimellä tai nimimerkillä.

Taitoliitto voi käyttää kuvia ja tarinoita viestinnässään, julkaista niitä taito.fi sivulla ja ne voidaan taltioida Suomen käsityön museon kokoelmiin. Kuvan lähettäjällä tulee olla kuvaan tekijänoikeudet. Aineistoa voidaan käyttää ja julkaista sosiaalisessa mediassa, julkaisuissa, seminaareissa ja hyödyntää tutkimuksessa. Kirjoittajien yhteystietoja ei luovuteta edelleen.

Taitoliiton tietosuojaan voit tutustua täällä:
https://www.taito.fi/meista/tietosuoja/