Näyttelytoiminnassa tehdään yhteistyötä Kuopion muotoiluakatemian ja Rouvasväen yhdistyksen kanssa.
Taito Shop liikkeeseen palkataan myymälänhoitaja, kurssitoiminnasta vastaava neuvoja sekä sesonkityöntekijöitä.

Taito Shopista ja sen yhteydessä olevasta näyttelytilasta kehitetään Kuopion seudun käsityöläisten tuotteiden näyteikkuna ja vastavalmistuneiden muotoilijoiden tuotteiden koemarkkinointipaikka. Lisäksi järjestetään käsityön harrastusta ja mestaritoimintaa tukevia näyttelyitä.
Kuopion seudun käsityöyrittäjillä on mahdollisuus saada omat shop in shop myyntipisteet myymälään. Lisäksi käsityöyrittäjille tarjotaan mm. taito yrityspalveluita, tuotekehityskonsultointia asiakaspalautteen avulla sekä tuotteita voidaan tarjota koko Taito Shop ketjun tuotteeksi.

Tavoitteena on, että Taito Shop Kuopio vahvistaa seudun käsityöyrittäjien toimintaedellytyksiä sekä on näyttävä, edustava ja ajanhenkinen koko toimialan näyteikkuna kotimaisille ja ulkomaalaisille matkailijoille ja vahvistaa Kuopion imagoa muotoilu- ja käsityöläisyyskaupunkina.

Taito Itä-Suomi ry:llä on neuvottelut kesken tulevasta liikepaikasta.
Tilojen löydyttyä sisustusarkkitehti Kaisa Blomstedt suunnittelee tilojen visuaalisen ilmeen, kuten Mikkelin Taito Shopissa pari vuotta sitten.

Käden taitojen harrastajille tarjotaan monipuolista kurssitoimintaa; Tekemisen iloa kursseja ym. valtakunnallisia kampanjoita. Lisäksi tutkitan mahdollisuuksia itseohjautuvien opintokerhojen perustamiseen Kuopioon sekä Kuopion seudulle. Kursseja tarjotaan harrastajille sekä erilaisille ryhmille.

Taito Itä-Suomi ry kuuluu valtakunnalliseen käsi ja taideteollisuusjärjestö Taitoon. Yhdistyksen toiminta-ajatuksena on käsityökulttuurin edistäminen taitona ja elinkeinona. Taito Itä-Suomi tunnetaan parhaiten Kenkäveron toiminnasta, jossa sijaitsee myös yhdistyksen hallinto.
Toimintaa on myös yhdeksällä muulla paikkakunnalla kuten Savonlinnassa, Varkaudessa ja Pieksämäellä.

Taito Itä-Suomi ry:n toimintaan voi tutustua www.taitoitasuomi.fi sivuilla ja Kenkäveron sivuilla www.kenkavero.fi .

Lisätietoja:
Anne Ossi
Toiminnanjohtaja
anne.ossi@kenkavero.fi, puh. 0440 162 210