Heavyneulonnan MM-mestaruudesta kisataan kesällä Joensuussa!

Suomi on heavy metallin luvattu maa. Heavy-yhtyeitä meiltä löytyy jokaista 100 000 asukasta kohtaan 50, joka on enemmän kuin missään muualla maailmassa. Samoihin määriin yltää myös käsityöt, joiden parissa ujon arvion mukaan temmeltää satojatuhansia kädentaitoihin hurahtaneita. Molempien äärellä koetaan luovaa käsillä tekemisen riemua. Niin kitaraa soittaessa kuin silmukkaa tehdessä on tekemisen meininki keskiössä. Molemmissa asenne ratkaisee!

Heavyneulonnassa käsillä tekeminen ja musiikki liittoutuvat ennennäkemättömällä tavalla. Samalla stagella tukka hulmuten miljoonan dollarin soolon siivittämänä kättä paiskaavat heavymusiikki ja neulominen. Neulominen heavymusiikin tahtiin on verrattavissa ilmakitarointiin, joka on niin suomalaista sekin. Heavyneulonnassa neuloja toimii ikään kuin yhtenä bändin jäsenenä ilmentäen omaa kädentaituruuttaan raskaan musiikin soidessa taustalla. Yhdessä bändin kanssa neuloja ottaa osaa karkeloihin instrumenttinaan lankakerä ja vimmatusti heiluvat puikot.

Heinäkuun 11. päivä 2019 järjestetään Joensuussa Taitokorttelin sisäpihalla maailman ensimmäiset Heavyneulonnan maailmanmestaruuskisat!

Heavyneulonta on toteutettu suurella sydämellä ja euroja tuhlaamatta. Yhteistyössä ovat Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut, Joensuun konservatorio, Kontiolahti-seura ry, Taito Pohjois-Karjala ry ja Markkinointitoimisto Tovari.

SOMESSA:
https://www.instagram.com/heavymetalknitting/
https://www.facebook.com/heavymetalknitting/

KILPAILUINFO JA OHJEET:
https://heavymetalknitting.fi/

Lisätietoja:

Mari Karjalainen
Projektipäällikkö-käsityöpalvelumuotoilija
Matkalla kädentaitojen elämykseen -hanke

Taito Pohjois-Karjala ry
Taitokortteli, Koskikatu 1
80100 Joensuu
puh. 050 315 6947

Heavy Metal Knitting World Championships on July 11th 2019 in Joensuu, Finland

Finland is the promised land of heavy metal music. There are 50 heavy metal bands per 100 000 Finnish citizens, which is astonishingly many and actually more…

Alkuperäinen Facebook-postaus »