Joensuussa heinäkuussa ensimmäistä kertaa järjestettävät Heavyneulonnan MM-kisat ovat herättäneet laajasti kiinnostusta ympäri maailman ja kilpailijoita on intoutunut osallistumaan eri puolilta maailmaa.

Heavyneulonnan MM-kisat ovat saaneet ihmiset levittämään käsitöiden ja heavy metal -musiikin yhdistelmän ilosanomaa ympäri maailman. Heinäkuussa Joensuussa ensimmäistä kertaa järjes-tettävän kisan semifinaalivaihe päättyi toukokuun viimeisenä päivänä, johon mennessä kilpailuvideoita saapui 13:sta eri maasta.

Heavyneulonnassa on kyse käsitöiden ja heavy metal -musiikin yhdistämisestä uudenlaisella tavalla. Semifinaalikarsintoihin kilpailijat osallistuivat minuutin mittaisin videoin, joilla he esittävät omat parhaat neulontaa ja heavy metal -asennetta yhdistävät liikkeensä. Mestaruuden voittamisessa asenne ratkaisee, eikä sitä ole kilpailuvideoista puuttunut.
“Olemme olleet yllättyneitä siitä, miten hienosti toteutettuja ja erilaisia tarinoita sisältäviä semifinaalivideoita olemme saaneet ihailtavaksemme! Niissä rokataan eikä meinata! Ja mistä kaikkialta niitä on tullut!”, kertoo Mari Karjalainen Taito Pohjois-Karjalasta.

Semifinaaleihin kilpailijoita ilmoittautui Alankomaista, Australiasta, Iso-Britanniasta, Japanista, Latviasta, Meksikosta, Ruotsista, Saksasta, Tanskasta, Valko-Venäjältä, Venäjältä, Yhdysvalloista sekä Suomesta. Heinäkuun 11. päivän iltana Joensuussa sijaitsevassa Taitokorttelissa järjestettävässä finaalikilpailussa selviää, minne ensimmäinen Heavyneulonnan maailmanmestaruus lopulta menee.

Heavy Metal Knitting World Championships 11.7.2019 klo 17-20 Taitokorttelilla Joensuussa. Tapahtumassa lavalla nähdään myös joensuulaisyhtye Maniac Abductor.

Semifinalistien videot Youtubessa:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLAjs2NATNYF9PauNnJkNdHHW9yyg7i-1Y

Yhteistyössä tapahtumaa toteuttamassa ovat Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut, Joensuun konservatorio, Taito Pohjois-Karjala ry ja Markkinointitoimisto Tovari.

Lisätietoja:
Mari Karjalainen
Projektipäällikkö-käsityöpalvelumuotoilija
Matkalla kädentaitojen elämykseen -hanke
Taito Pohjois-Karjala ry
Taitokortteli, Koskikatu 1
80100 Joensuu
puh. 050 315 6947

Kuvat: https://heavymetalknitting.fi/pressi/