HMK Together on stage – both heavy metal and knitting

 

Suomi on heavy metallin luvattu maa. Heavy-yhtyeitä meiltä löytyy jokaista 100 000 asukasta kohtaan 50, joka on enemmän kuin missään muualla maailmassa. Samoihin määriin yltää myös käsityöt, joiden parissa ujon arvion mukaan temmeltää satojatuhansia kädentaitoihin hurahtaneita. Molempien äärellä koetaan luovaa käsillä tekemisen riemua. Niin kitaraa soittaessa kuin silmukkaa tehdessä on tekemisen meininki keskiössä. Molemmissa asenne ratkaisee!

Heavyneulonta yhdistää pohjoiskarjalaista sielunmaisemaa; Karjalan metallista laulumaata ja jo äidinmaidossa välittyneitä kädentaitoja.

Heavyneulonnassa käsillä tekeminen ja musiikki liittoutuvat ennennäkemättömällä tavalla. Samalla stagella tukka hulmuten miljoonan dollarin soolon siivittämänä kättä paiskaavat heavymusiikki ja neulominen. Neulominen heavymusiikin tahtiin on verrattavissa ilmakitarointiin, joka on niin suomalaista sekin. Heavyneulonnassa neuloja toimii ikään kuin yhtenä bändin jäsenenä ilmentäen omaa kädentaituruuttaan raskaan musiikin soidessa taustalla. Yhdessä bändin kanssa neuloja ottaa osaa karkeloihin instrumenttinaan lankakerä ja vimmatusti heiluvat puikot.

Heavyneulonta on helppoa ja mukaan on vaivatonta tulla. Jokainen voi osallistua omalla tavallaan, joko ihan itsekseen, kavereiden kanssa tai jakamalla sosiaalisessa mediassa oman heavyneulonta-klippinsä. Tärkeintä on omien rajojen ylittäminen sekä rehti tekemisen meininki. Haastekampanjalla pyritään saamaan muitakin mukaan ja omien rajojen ylittäminen on kannustettavaa tai jopa suotavaa. Nähtäväksi jää saadaanko heavyväki neulomaan ja miten rytmittyy neulojilla virallinen HMK-biisi Maniac Abductorin Fight or Die. Maniac Abductor on joensuulainen metallimuusiikin yhtye.

 

Heinäkuun 11. päivä 2019 järjestetään Joensuussa Taitokorttelin sisäpihalla maailman ensimmäiset Heavyneulonnan maailmanmestaruuskisat!
Ilmoittautuminen kilpailuun on nyt avoinna ja se päättyy perjantaina 31.5.2019 klo 23.59 mennessä.

Heavyneulonta on toteutettu suurella sydämellä ja euroja tuhlaamatta. Yhteistyössä ovat Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut, Joensuun konservatorio,  Kontiolahti-seura ry, Taito Pohjois-Karjala ry ja Markkinointitoimisto Tovari.

 

SOMESSA:
https://www.instagram.com/heavymetalknitting/
https://www.facebook.com/heavymetalknitting/

KILPAILUINFO JA OHJEET:
https://heavymetalknitting.fi/

Lisätietoja:

Mari Karjalainen
Projektipäällikkö-käsityöpalvelumuotoilija
Matkalla kädentaitojen elämykseen -hanke

Taito Pohjois-Karjala ry
Taitokortteli, Koskikatu 1
80100 Joensuu
puh. 050 315 6947

www.taitopohjoiskarjala.fi
www.taitokortteli.fi
Taito Pohjois-Karjala ry Facebookissa
Taitokortteli Facebookissa