Helsingin CraftCornerissa (Eteläesplanadi 4) on avattu Wool Works – kahden kansan villa näyttely. Näyttelyn teoksissa villa tulee esiin niin materiaalina kuin taiteen keinoin.
Wool Works on kahden muotoilu- ja käsityötaideyhdistyksen, pirkanmaalaisen Modus ry:n sekä walesilaisen MaP:n, yhteisnäyttely, joka on esillä Helsingin Craft Cornerissa 18.1.–28.2.2020.

Näyttely on kunnianosoitus molemmissa maissa paljon arvostetulle villalle, mutta näyttelyn teema ei ole rajoittanut kirjaimellisesti materiaalin käyttöä. Näyttelyyn osallistuvat muotoilijat ovat saaneet lähestyä aihetta laaja-alaisesti omien materiaaliensa ja työtekniikoidensa kautta. Tämän johdosta näyttelyssä onkin tarjolla laaja kirjo erilaisia materiaaleja. Lampaan villan lisäksi näyttelyssä nähdään muun muassa lasia, kissankarvoja, kalansuomuja ja jopa metallisia neulepuikkoja. Näyttely nostaa esiin nykyajan rohkeat käsityömuotoilijat, jotka eivät pelkää tarttua innovatiivisesti uusiin materiaaleihin.

Näyttely oli syksyllä 2019 Cardiffissa Craft in Bay -galleriassa ja keväällä 2020 se jatkaa matkaansa Tampereelle. Näyttelyä kuvattiin 2019 Britannian parhaaksi taidekäsityön näyttelyksi.

Modus ry teokset näyttelyssä:

Eliala, Henni: Stiches- I, II ja III
Hernesniemi, Johanna: Wool Storm -ryijy
Hiltunen, Niina: Veden varaan ja Wel(l,)come
Laine, Mirka: Connection-korut
Lehtonen, Saija: Rannanääri ja Rantautua
Mörsky, Sirpa: Less is more -takkimekot
Nebo, Merianne: Hedvig, Anders ja Emilia
Rantanen, Kukka: Treasure
Saarivuori-Eskola, Laura: Dragon Wool


Alkuperäinen Facebook-postaus »