Muotohuoltamolla esillä oleva Juuret-näyttely jäljittää karjalaisuuden roolia tämän päivän suomalaisen designin innoittajana. Nykymuotoilu ammentaa menneestä monin tavoin ja soveltaa vaikutteita rohkeasti. Perinteiset materiaalit, työstötekniikat, koristeaiheet ja käyttötavat innoittavat muotoilijoiden luomisprosessia. Monien suunnittelijoiden luomistyöhön vaikuttavat myös omat karjalaiset juuret.

Esillä on joukko uniikkivaatteita, jotka kymmenen vaatesuunnittelijaa on luonut Viipurin puvun hamekankaasta. Uutta designia ovat luoneet muun muassa Marjut Uotila, Soja Murto, Marleena Terho, Jaana Moona, Merja Seitsonen ja Johanna Vainio.

"Koru minussa" -kokonaisuuden työt kuuluvat aiemmin tänä vuonna toteutettuun Aalto-yliopiston ja Kalevala Korun yhteistyönäyttelyyn, 
jossa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tekstiilisuunnittelun opiskelijat Laura Merz, Marianne Huotari ja Pauliina Varis sekä taidepedagogi Laura Isoniemi tulkitsivat Kalevala Koruja, sekä tarinoita niiden taustalla, tekstiilitaiteen keinoin.

Lisäksi näyttelyssä on valikoima moderneja muotoilutuotteita sekä klassikoita, joissa perinteen ja karjalaisuuden vaikutus näkyy monitasoisella tavalla.

Avoinna ti–pe klo 14–18, la klo 10–14
Lahden muotohuoltamo, Vesijärvenkatu 7, Lahti