Käsitöiden ystäville on tulevana viikonloppuna tarjolla muun muassa työpajoja, esityksiä ja kohtaamisia kädentaitajien kanssa, kun Kädentaitotapahtuma avaa ovensa Messukeskuksessa Helsingissä 6.–8.11.2015. 
Suomen Kalligrafiayhdistys näyttää messuilla, miten perinteisillä kirjoitusvälineillä saadaan aikaan kauniita ja persoonallisia kirjaimia, tekstejä ja valmiita kalligrafisia töitä. Messuilla voi kokeilla muun muassa erilaisia terästeriä, sulkakynää ja erilaisia värejä. House of Simonen osastolla  valmistetaan puolestaan uniikkeja koruja nahasta käsin muotoon pakottamalla. Nahka taipuu muuhunkin kuin puukontuppiin tai satuloihin, ja perinteisiä työtekniikoita soveltamalla ja yhdistämällä on mahdollista valmistaa koruja, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. 
Korupaja Helmen osastolla kultaseppä Markku Koskela valmistaa vanhoista hopealusikoista ja -koruista, kivistä sekä ketjuista uusia koruja ja koriste-esineitä. Kävijöillä on mahdollisuus tuoda omia lusikoitaan mukanaan ja suunnitella niistä asiantuntijan opastuksella uniikki koru. Osastolla on esillä myös runsas vanhojen korujen valikoima. 
Helsingin Seudun Mehiläishoitajat opastavat mehiläisvahakynttilöiden valmistamista. Kynttiläpajassa voi loihtia mehiläisten tuottamasta vahasta tunnelmaa vaikkapa itsenäisyyspäiväksi tai jouluksi. Samalla voi kuunnella keskustelua mehiläisten merkityksestä, niiden katoamisesta ja karkaamisesta sekä hunajan ja muiden mehiläistuotteiden terveellisistä vaikutuksista. 
Myös Sinellin osastolla pääsee tekemään itse messupäivien aikana. Joulukorttityöpajan lisäksi kävijät saavat opastusta pillihimmelikuution valmistamiseen. Kehrääjien killan opastuksella kävijät pääsevät tutustumaan messuilla karstaukseen, värttinällä kehruuseen ja langan kertaamiseen. 
Kotivinkin osastolla on päätoimittaja Johanna Falckin haastattelussa mm. neulesuunnittelija Sanna Vatanen sekä Tekstiiliteollisuuden kehityspäällikkö Niina Kaakkurivaara, joka kertoo syksyn lankatrendeistä. Taika-lehden ja askartelutarvikeputiikki Askartelija.fi:n osastolla voi puolestaan ihastella Ole ystävä, ilahduta joulukortilla -keräyksen kortteja sekä jättää samalla oman kortin keräykseen. Osastolla myös julkistetaan Vuoden Askartelija 2015 lauantaina 7.11. 
Kädentaidon koko ohjelma on nähtävissä nettisivuilla www.meidanviikonloppu.fi