CraftCornerissa on esillä käsityöharrastajille ja itse tekemiseen suunniteltu valaisinmallisto. Mallisto on Taito Keski-Pohjanmaa ry:n tuotantoa ja julkistettiin viime marraskuussa Tampereen Kädentaidot -messuilla kutsunäyttelyssä. Malliston on suunnitellut tekstiilitaiteilija Irene Välimäki.
Valaisimet on valmistettu pellavapaperimassasta ja paperi- ja kuparilangasta käsityömäisin keinoin virkaten. Valaisinsarjan suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana on ollut, että taiteen tekemisen kautta, tuttua käsityötekniikkaa soveltaen, syntyy harrastajien käyttöön uusia tuotteita. Valaisinten muotoilussa on pyritty selkeyteen ja muotojen yhdisteltävyyteen. Valaisinten värit ovat vaalea, pellava ja musta. Suunnittelija haluaa innostaa harrastajia itse tekemiseen ja rohkaista materiaalien käyttöön. Tavoitteena on, että käsityöharrastajat voivat valmistaa omat valaisimensa, joko kurssilla ohjauksessa tai itse kotona tekemispakettien ohjeita seuraten. Oman käden jälki saa persoonallisesti näkyä lopputuloksessa, joka saattaa olla joko pedantin tarkkaa ja huolellista tai vaihtelevan rouheista ja kaikkea siltä väliltä. Valaisinten muoto antaa  mahdollisuuden monenlaiseen kädenjälkeen. Valaisinten muoto elää omaa elämäänsä tekijöiden käsissä. Kukin jättää oman näkemyksensä ja suunnittelijan mielestä juuri siinä piilee valaisinsarjan suunnittelun rikkaus ja erityisyys.
Näyttelytöitä valmistetaan työpajassa lauantaina 28.11. klo 11-15.
Paja on kaikille avoin, ilmoittautua voi näyttelyn yhteydessä, valaisinten tekoon pääsee materiaalimaksulla ja ohjausta saa ihan kädestä pitäen.

KAIKEN MAAILMAN SISUSTUSVALOT
3.-28.11.2015
CraftCorner – Taitomaailma
Eteläesplanadi 4, 00130 Helsinki
ma-pe 10-18, la 10-16 Lisätietoa

Lisätietoa

Taito Keski-Pohjanmaa ry / Irene Välimäki 044 3363500
Kankuri, Mannerheiminaukio 3, 67100 Kokkola, puh 06 8328550
www.taitokeskipohjanmaa.fi