Elokuun ensimmäisenä lauantaina tuuletetaan kansallispukuja, tapahtumia monilla paikkakunnilla, lähde mukaan! Tuuletellaan kansallispukuja aina elokuun 5. päivä ihmisten ilmoilla! Siis kansallispuku, kansanpuku tai joku kansallispuvun osa päälle, piknik-eväät mukaan ja puistoon!

Sosiaalisessa mediassa suosittelen käytettäväksi aihetunnisteita #kansallispuku, #kansallispukutuuletus ja #kansallispukutuuletus2017

Miksi 5.8.?
Keisari Aleksanteri III ja keisarinna Maria Feodorovna olivat vierailulla Lappeenrannassa 5.8.1885. Suomen naisten lahjana keisarinnalle annettiin soutuvene. Veneen souti juhlapaikalle kahdeksan neitoa kansallispuvuissa, perää piti neito Jääsken puvussa. Soutajien puvut edustivat Suomen eri maakuntia. Hallitsijaparia oli vastassa rannalla yli satahenkinen kansallispukuinen joukko. Tämä oli kansallispukujen ensimmäinen suuri julkinen esiintyminen ja sitä voidaan pitää kansallispuvun syntymäpäivänä.

Mistä porukka?
Mistä vaan! Nappaa kaverit mukaan ja menoksi!
Kalevalaiset naiset ovat olleet aktiivisia kutsumaan ihmisiä tuuletuksiin. Kuka tahansa muukin voi ilmoitella kellonajan ja paikan ja kutsua porukkaa. Kootaan kaikki suunnitelmat Kansallispuku-blogiin: http://kansallispuku.blogspot.fi/p/kansallispukujen-tuuletuspiknik.html, niin sieltä voit kurkistella, onko paikkakunnallasi joku jo kutsunut piknikille. Toivon, että vähitellen tuuletuspiknik yleistyy niin, ettei kokoonkutsujia tarvita, vaan aina 5.8. ympäri Suomen ja ulkosuomalaisetkin pukeutuvat kansallispukuihinsa ja lähtevät ulos juhlistamaan kansallispuvun syntymäpäivää!

SUOMI 100
Vuoden 2017 kansallispuvun tuuletuspiknikeillä nostetaan malja 100-vuotiaalle Suomelle. Varustaudu omin eväin tässäkin suhteessa. Samalla voi vaikka kajauttaa maammelaulun. Kansallispukujen tuuletuspiknik on mukana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa: http://suomifinland100.fi/

Lisätietoja: Soja Murto, soja@kansallispuku.com, www.kansallispuku.com, 050 588 3911.

160 people interested

Alkuperäinen Facebook-postaus »