Elävästä pajusta punottuja ruukkupuita.

Elävän pajun punonta Kokkola

Tee elävä ruukkupaju. Elävä paju alkaa vihertämään noin kuukauden päästä istutuksesta. Tuo omat pajut mukana. 

La 1.4. klo 9.30–15; 28 e.

Pajun keruu:

Kerää 24 saman vahvuista ja pituista pajunoksaa, pituus 1,2–1,6 m ruukun koon mukaan sekä 5–10 kpl edellisiä ohuempia pajuja.

Voit poimia itse pajut, pajuja voi poimia metsänomistajan luvalla tai sähkölinjan alta. Ota terveitä, kauniin värisiä, suoria, noin sormen paksuisia ja oksattomia pajunvitsaksia. Lajittele pajut jo metsässä niin, että kurssille tullessa sinulla on vähintään 24 kpl saman korkuisia ja paksuisia pajuja sekä 5–10 kpl runkopajuja ohuempia, mahdollisimman pitkiä pajuja punontaan. Pidä pajujen tyviosa vedessä keräämisen jälkeen.

Ruukkupaju istutetaan muutaman päivän sisällä kurssista, siihen asti tyvipäiden on oltava vedessä. Ruukkupaju istutetaan ruukkuun, tuetaan tarvittaessa ja sitä kastellaan reilusti päivittäin. Jos on pakkasia, ruukun voi suojata esim. vanhalla viltillä.

Ota kurssille mukaan ruukun halkaisijaa vastaava muovisanko (ruukun koko esim. korkeus 60 cm ja halkaisija 45 cm, peltomultaa tai kukkamultaa n. 30 cm:n kerros). Ruukkua ja multaa ei tarvitse tuoda mukaan kurssille, riittää, kun otat mukaan muovisangon.

Saat kurssilta ohjeet istutukseen. Mukaan oksasakset, työvaatetus ja eväät.

 

Jos kurssi on täynnä, ilmoittaudu varasijalle sähköpostitse kankuri@taitokeskipohjanmaa.fi. Laita viestiin myös puhelinnumerosi. Jos paikka vapautuu, ilmoitamme sinulle ja kysymme lisätietoja.

 

 

 

Osoite: Mannerheiminaukio 3, 67100 Kokkola (206)