sashiko-kirjailtu-kangas-ja-sashikolankaa

Japanilaiset käsityöt – matka japanilaiseen käsityökulttuuriin

Kurssilla tutustumme japanilaiseen käsityökulttuuriin kädentaitotekniikoiden kautta. Japanin rikas ja monipuolinen käsityökulttuuri tarjoaa innostavaa opittavaa kaikille perinnekädentaidoista kiinnostuneille. Esineet suunnitellaan ja valmistetaan huolella, japanilaisia perinnetekniikoita kunnioittaen. 

Tutustumme itämaisiin punontatyyleihin ja valmistamme Kumihimo-punottuja rannekoruja. Perehdymme itämaisiin kirjonta ja värjäysmenetelmiin. Valmistamme pienehkön tyynyn Sashiko-kirjonnan avulla. ja tutustumme Boro-paikkausmenetelmiin ekologisesti, käyttäen jo olemassa olevia kierrätystekstiilejä. Korjaamme rikkoutuneita astioita japanilaisella Kintsugi-kultaustekniikalla.
Kurssiaikataulu: la 21.10., la 11.11. ja la 18.11. klo 10-13.  Yhteensä 12 opetustuntia. Ensimmäisen ja toisen koulutuskerran välissä itsenäistä työskentelyä.

Hinta: 50€ + materiaalit / jäsenhinta 45€ + materiaalit. 

Yhden opetustunnin pituus on 45 min.

Huomioithan että ilmoittautuminen kurssille on sitova.

Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta 7 päivää ennen kurssin aloitusta. Mikäli peruminen tapahtuu alle 7 päivää ennen kurssin alkua, peruminen tapahtuu kurssin alkamisen jälkeen tai kurssipaikkaa ei peruta lainkaan, kurssimaksu peritään kokonaan. Mikäli kurssi perutaan Taito Pohjois-Pohjanmaan toimesta, kurssimaksu palautetaan ilmoittautuneelle.

Kurssimme järjestetään Opintokeskus Siviksen tuella.

Osoite: Rautatienkatu 11 B, 90100 Oulu

Osoite: Rautatienkatu 11 B, 90100 Oulu