Kurssilla opit perusteet kankaankudonnasta tai virkistät muistiasi aiemmin opistusta. Tämä opintosetelikurssi on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille henkilöille. Kurssi sopii kaikentasoisille harrastajille, jotka ovat kiinnostuneet syventämään kudonnan osaamistaan. Aiempaa osaamista ei vaadita!

Kurssi kokoontuu 14.9.–30.11. torstaisin klo 17-20.15, yhteensä 12 kertaa.

Kankaan rakentamisen työvaiheet opetellaan kurssilla kangaspuiden pystytyksestä alkaen loimen suunnitteluun. Tutuksi tulee loimen luominen ja kangaspuihin laittaminen. 

Perinteisten kangaspuiden lisäksi samat työvaiheet käydään läpi sylissä tai pöydällä pidettävien pirtapuiden osalta. 

Kurssin aikana opetellaan kolmen erilaisen materiaalin kutomista kankaaksi ja kankaiden viimeistely sekä huolto. Nämä tekstiilit ovat matto, villahuopa ja puuvilla/pellava pyyhe.

Käyty koulutus valmentaa omatoimiseen kangaspuiden käyttöön.

Taitokeskus Verkaranta sijaitsee Tammerkosken rannassa kauniissa punatiilisessä talossa osoitteessa Vuolteentori 2. Taitokeskus sijaitsee vilkkaiden bussi- ja ratikkareittien läheisyydessä. Lähimmät pysäköintimahdollisuudet ovat Koskikeskuksen ja Hämpin pysäköintihalleissa. 

Taitokeskuksen sisäänkäynti sijaitsee talon Koskikeskuksen puoleisessa päädyssä: astu portista sisään ja nouse ulkoportaita pitkin talon toiseen kerrokseen.

Kurssin materiaalimaksu maksetaan paikan päällä valitsemasi mallin ja materiaalin käytön mukaan. Taito Pirkanmaalla on mahdollista maksaa useimmilla kulttuurieduilla. Jos haluat maksaa kurssimaksun kulttuurimaksuvälineillä, valitse kurssiverkkokaupassa maksutavaksi ”maksu paikan päällä” ja kirjoita ilmoittautuessasi Lisätietoa- kenttään että millä kulttuurimaksuvälineillä maksat.

Lisätietoja saat sähköpostitse verkaranta@taitopirkanmaa.fi tai puhelimitse 050 496 1121.

Huomioithan, että kurssille ilmoittautuminen on sitova. Näiden ilmoittautumisten pohjalta opettaja myös hankkii tarvittavat laitteet ja materiaalit kursseille. Myös muiden kurssilaisten kannalta on harmillista, jos kurssi joudutaan perumaan viime hetkillä liian vähäiseksi pudonneen osallistujamäärän vuoksi.

Voit perua kurssin veloituksetta viikkoa ennen kurssin alkua, muussa tapauksessa veloitamme kurssimaksun kokonaisuudessaan.

Osoite: Vuolteentori 2, 33100 Tampere