Käsityöyökerho, Seinäjoki

Lapuan Kankurit, Jaana Hjelt

Iloista naurua ja neulepuikkojen kilinää! Ainutlaatuinen käsityöyökerho järjestetään nyt kolmatta kertaa Kalevan Navetan Äärellä -ravintolassa. 
Kalevan Navetan ovien sulkeuduttua klo 19.00, aloitamme Äärellä ravintolassa käsityön harrastajien omat, yksityiset juhlat.

Käsityöyökerho on täynnä hyvää tunnelmaa, mielenkiintosta ohjelmaa, herkullista iltapalaa ja monipuolisesti vuoden 2023 käsityötekniikan, eli kehräyksen esittelyä. Jos haluat päästä yökerhon tunnelmaan ja kehräyksen makuun jo ennakkoon, varaathan paikan yökerhon etkoilta eli kehrääjä Mirva Hakamaan ohjaamalta kehräyskurssilta, joka pidetään juuri ennen yökerhon aloitusta. Ehkäpä voit esitellä meille yökerhossa kurssilla oppimiasi värttinäkehräystaitoja?
Mirva jää kurssiohjauksen jälkeen yökerhon vieraaksi kertomaan lampaiden kasvatuksesta, villan käsittelystä ja villan matkasta valmiiksi langaksi perinteisin menetelmin. Mielenkiintoiset työnäytökset rukilla ja värttinällä kuuluvat myös yökerhon ohjelmaan. 

Lapuan Kankureiden Jaana Hjelt saapuu Yökerhon vieraaksi. Keskustelemme Jaanan kanssa Kankureiden uudesta tehtaasta, joka keskittyy Suomenlampaan villan jalostukseen. Kuulemme miten tehdas edistyy ja mitä vaiheita matkan varrella on ollut. 

Parhaillaan Lapuan Kankurit viimeistelee Lapualla ainutlaatuista villatuotteiden jatkuvatoimista viimeistelylaitosta ja kehräämöä. Rakenteilla olevan villakehräämön myötä yritys voi hallita itse villan koko tuotantoketjua ja tehdä suomalaisen villan kanssa uniikkia tuotekehitystä.

Tällä hetkellä Lapuan Kankurit testaa upouutta viimeistelylaitosta, ja ensimmäisiä uniikkeja pilottihuopaeriä on saatavana yrityksen omista myymälöistä ja verkkokaupasta. Syksyllä 2023 yritys tuo mallistoonsa ensimmäiset suomenlampaanvillasta Lapualla kudotut ja viimeistellyt huovat.

Illan aikana kuulemme alan ammattilaisilta kehräyksestä ja villan käsittelystä sekä perinteisin menetelmin että teollisesti käsiteltynä. Kuinka nämä tekniikat eroavat toisistaan käytännössä ja kuinka villa saadaan jatkojalostettua käyttöön erilaisin keinoin. Mielenkiintoinen ilta siis tulossa! 

Soittolistalla on luvassa haastateltavien lempimusiikkia.

Ota halutessasi mukaan myös oma käsityö – voimme illan aikana jakaa ideoita ja vinkkejä, kenties saamme inspiraation juuri Sinun keskeneräisestä käsityöstäsi!
Juttua samanhenkisessä porukassa riittää varmasti!
 

Käsityöyökerho tunnelmallisessa Kalevan Navetassa järjestetään perjantaina 10.3. klo 19-22.
Yökerhon hinta (58 €) sisältää Kaarna-lapasten tekemispaketin, suositun Äärellä -iltabrunssin, lasin kuohuvaa, ohjelman ja ainutlaatuista käsityöyökerhon tunnelmaa. 

Varaa paikkasi pian!

Muistathan esteen sattuessa perua osallistumisen viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa (viim. pe 3.3.)
Jos sairastut/joudut perua samalla viikolla, olethan heti yhteydessä meihin. Peruuttamattomasta paikasta veloitamme yökerhon hinnan.


Lisätietoja voi kysyä sähköpostilla leena.olli@taitoep.fi tai puhelimitse 044-320 1640.

Onko yökerho loppuunmyyty? Voit ilmoittautua jonoon sähköpostitse leena.olli@taitoep.fi
Olemme yhteydessä sinuun, mikäli paikkoja vapautuu.

Osoite: Nyykoolinkatu 25, Kalevan Navetta, taitopajakäytävä, 60100 Seinäjoki