Kertaus ja vyyhditys

Kun innokkaan kehräyksen lopputuloksena on muutama puola tullut täyteen, on aika kerrata säikeet ja laittaa lanka vyyhdille. Viimeisellä kerralla opit nämä työvaiheet ja tutustumme samalla siinä käytettäviin välineisiin. Tällä kerralla voi myös yhä pyytää neuvoja kehräykseen liittyviin kysymyksiin, jos sellaisia on herännyt.

Kertaus ja vyyhditys Porin taitokeskuksella lauantaina 21.10. klo 10–13. Kurssimaksu 40 € + materiaalit. Sitovat ilmoittautumiset p. 044 383 5900 tai pori@taitosatakunta.fi

Ota mukaan omat eväät. Taitokeskus tarjoaa kahvit/teet.
Kurssi toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 7. Maksimiosallistujamäärä 10 henkilöä.
Kurssin opettajana toimii Carita Saarinen.

Kurssi on osa kolmen kerran sarjaa, jolla tutustutaan vuoden käsityötekniikkaan kehräykseen. Katso myös muut osat:
Rukin kunnostus ja huolto 22.4. klo 10–16. Kurssimaksu 55 € + materiaalit.
Kuituoppi ja kehräys 7.10. klo 10–16. Kurssimaksu 55 € + materiaalit.
Kertaus ja vyyhditys 21.10. klo 10–13. Kurssimaksu 40 € + materiaalit.

Voit ilmoittautua mielesi mukaan vain yhdelle tai vaikka kaikille kolmelle kerralle. Kaikki kolme kertaa yht. 150 €.

Muistathan esteen sattuessa peruuttaa kurssin viimeistään kolme päivää aikaisemmin. Peruuttamattomasta tai ilman pätevää syytä myöhemmin kuin kolme päivää aiemmin perutusta kurssipaikasta veloitetaan kurssin normaali hinta. 

Onko kurssi täynnä? Ilmoittaudu jonoon p. 044 383 5900 tai pori@taitosatakunta.fi!

Alpakankasvattaja Carita Saarinen on ensi kertaa aloitellut kehruun opettelua vuonna 2012, kun ensimmäiset alpakat saapuivat ja käynyt sittemmin kehräyksen peruskurssin vuonna 2015 Porissa Ritu Liljeroosin (Ritun Kehräävä Rukki) opissa, jossa homma lopulta vihdoin valkeni. Näiden välinen aika oli lähinnä etsikkoaikaa, kun tekniikka ei tahtonut löytyä, eikä rukin säädöt olleet oikein hallussa. Vuodesta 2015 on Carita ja Lyydia rukki polkeneet hyvässä synkassa, jonka seurauksena on syntynyt vyyhti jos toinenkin. Kehräyksestä tuli rakas harrastus, jota on aina ilo esitelmöidä myös muille!

Kuituihin, erityisesti alpakankuituun on Carita perehtynyt vuosien saatossa. Carita toimi mm. Euroopan laajuisen kuitutestauslaboratorio Art Of Fibren managerina ja teknikkona vuosina 2019-2021, kunnes uudet työkuviot (Futuregen) veivät mennessään. Tällä hetkellä Carita opiskelee viralliseksi alpakkanäyttelytuomariksi British Alpaca Societyn tuomarikoulutusohjelmassa, joka myös painottuu pitkälti kuidun tuntemukseen. Kotonaan Caritalla on tällä hetkellä 21 alpakkaa ja lisäksi hänellä on pieni lauma myös Briteissä, suurella Inca Alpacas- tilalla, jossa asustaa kaikkiaan n. 300 alpakkaa. Kasvatustyö kulkee nimellä Wuthering Heights Alpacas ja jalostussuuntana ovat laadukkaat ruskeat alpakat.

Osoite: Itäpuisto 13, 28100 Pori