Kierrätysnahasta valmistettuja koiranpantoja.

Koiranpanta kierrätysnahasta Kokkola

Tee panta lemmikille kierrätysnahasta kokeneen nahkatyöntekijän Juha Levonperän johdolla.

Kierrätysmateriaalin voi hankkia itse tai sen voi ostaa kurssilta. Materiaalina kierrätysnahkatuotteita: nahkavöitä ja nahkatakkeja. Voit käyttää eriväristä nahkaa pannan sisäpuolella. Voit käyttää vanhoista pannoista otettuja solkia ja D-renkaita, kunhan ne ovat juotettuja (ei saa olla rakoa). Jos sinulla on kotona koiralle sopiva panta, voit ottaa sen mukaan tai mitata sen pituus. Jos teet erikoispantaa, esimerkiksi vinttikoiralle tai hyvin pienelle koiralle tai kissalle, kerro siitä ilmoittautumisen lisätietokentässä. Jos olet epävarma valinnoistasi, ota materiaalit mukaan, kouluttaja auttaa valitsemaan oikean materiaalin. 

Yhteen pantaan tarvitaan 1–2 nahkavyötä. Vyön tulee olla kokonaan nahkaa. Nahkajäljitelmä voi erehdyttävästi muistuttaa nahkaa, mutta kun sitä leikkaa, huomaa, että vain pinnassa on nahkaa tai että se onkin tekonahkaa. Lisäksi tarvitset ohuempaa nahkaa (1 mm), esimerkiksi vanha nahkatakki on hyvä. 

Näitä kaikkia materiaaleja voi ostaa kurssilta, materiaalikustannus on vain noin 5 euroa/panta. Lisäksi voit ostaa niittejä ja uusia nikkelinvärisiä solkia ja D-renkaita. Saat käyttöösi ompeluneulan ja eri värisiä nahkaompelulankoja. Pannat ommellaan käsin. Neulan käytössä apuna voi käyttää lattapihtejä (sileä), voit ottaa mukaan, jos kotoa löytyy.

La 29.4. ja 6.5. klo 9.30–15; 35 e, jäsen 33 e + materiaalit alk. 5 e.

 

Jos kurssi on täynnä, ilmoittaudu varasijalle sähköpostitse kankuri@taitokeskipohjanmaa.fi. Laita viestiin myös puhelinnumerosi. Jos paikka vapautuu, ilmoitamme sinulle ja kysymme lisätietoja.

 

 

 

 

Osoite: Mannerheiminaukio 3, 67100 Kokkola (206)