Mattokurssilla pääset tutustumaan kankaankudonnan saloihin. Kurssilla suunnitellaan oma matto ja saadaan opit yksilöllisen ja laadukkaan maton valmistukseen kangaspuissa kutoen. Kurssiin kuuluu teoriajakso 28.9. klo 9–16 ja ohjattu kudontaviikonloppu (pe klo 13–20 ja la klo 9–16), joka valitaan valmiiksi asetetuista vaihtoehdoista ilmoittautumisen yhteydessä. Valittavana on mattoloimia leveyksissä 80–120 cm. Maton kutominen vie aikaa aloittelijalta noin 15–20 tuntia / 2–3 kudontapäivää.   

Kokoontumispäivä: Teoriaosuus la 28.9. klo 9–16  

Kudontaviikonloput: pe-la 11.–12.10. tai  25.–26.10. Kurssilaiset jaetaan kahdelle viikonlopulle toteuttamaan kudonta. Merkitse lisätietoihin, kumpi viikonlopuista sopii sinulle parhaiten, teoriapäivänä tarkastellaan vielä aikatauluja. Varaudu, että voit tarvita viikonlopusta myös sunnuntaipäivän omatoimiseen kudontaan.  

Kurssin hinta 109 € (jäsenille 92,65 €)

Materiaalimaksu maksetaan paikan päällä kudonnan päätteeksi. Materiaalimaksu koostuu loimen menekistä sekä valitsemistasi matonkuteista. Voit käyttää omia kankaista valmistettuja räsykuteita tai ostaa valmiita matonkuteita. Lähetämme noin kaksi viikkoa ennen teoriapäivää infokirjeen, jossa saat opastusta valmiskuteiden ja räsykuteiden hankintaan.

Taitokeskus Epilä sijaitsee Länsi-Tampereella osoitteessa Pispalan valtatie 133. Epilän taitokeskukseen pääsee hyvin julkisilla liikennevälineillä ja pihassa on pysäköintitilaa.    

 

Hyvä asiakkaamme!  

Voit liittyä Taito Pirkanmaa ry:n jäseneksi ja hyödyntää 15 % jäsenalennuksen kurssimaksuista.  

Meillä voit maksaa kurssimaksun myös kulttuuriedulla. Ilmoittautuessa kurssille, valitse kurssiverkkokaupassa maksutavaksi ”maksu paikan päällä” ja kirjoita Lisätietoa- kenttään millä kulttuurimaksuvälineillä maksat. Kurssin voi maksaa myös kortilla paikan päällä. Meillä käyvät:  

  • Mobiilisovellukset: SmartumPay kulttuuri, Epassi kulttuuri sekä Edenred Virike  

  • Setelit: Smartum, Tyky+ kulttuuri ja Edenred Virike  

  • Kortti: Edenred Virike    

Huomioithan, että kurssille ilmoittautuminen on sitova. Näiden ilmoittautumisten pohjalta opettaja myös hankkii tarvittavat laitteet ja materiaalit kursseille. Myös muiden kurssilaisten kannalta on harmillista, jos kurssi joudutaan perumaan viime hetkillä liian vähäiseksi pudonneen osallistujamäärän vuoksi.  

Osa kursseista toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. Opintokeskus Sivis on lain mukaan velvoitettu keräämään Tilastokeskuksen määrittämiä tilastotietoja koulutusten osallistujista, siksi kurssien ilmoittautujilta kysytään joitain taustatietoja mm. sukupuoli, koulutustausta ja kieli. Tietoja käsitellään vain laajoina massatietoina vapaan sivistystyön koulutusten opiskelijaprofiilin kuvaamiseksi.  

Voit perua kurssin veloituksetta viikkoa ennen kurssin alkua, muussa tapauksessa veloitamme kurssimaksun kokonaisuudessaan.  

Onko kurssi jo täynnä? Ilmoittaudu jonoon lähettämällä sähköposti taitokeskukseen osoitteeseen epila@taitopirkanmaa.fi. Olemme yhteydessä jonopaikoilla oleviin heti, jos vapaa paikka ilmaantuu. 

 

Osoite: Pispalan valtatie 133, 33270 Tampere (308)