Mattokurssilla pääsee tutustumaan kankaankudonnan saloihin kangaspuiden rakenteesta lähtien.  Kurssilla opetellaan matonkuteen leikkuu, suunnitellaan oma matto ja saadaan opit yksilöllisen ja laadukkaan maton valmistukseen kangaspuissa kutoen. Harjoitellaan kutomisen tärkeimmät osatekijät: hyvän reunan tekeminen, kolmella sukkulalla kutominen, pingottimen käyttö, syöttäminen, polkusten polkeminen. Myös viimeistelytavat tulevat tutuksi. Kurssi kestää kaksi iltaa ti 13.6. ja to 15.6. klo 16-20.15.

Kurssi soveltuu hyvin niille, joilla on kangaspuut kotona, jolloin kurssilla suunnitellun maton voi kutoa itsenäisesti. Taitokeskuksen loimiin voi myös varata ohjatun kudonta-ajan. Maton kutominen vie aikaa aloittelijalta noin 15–20 tuntia / 2–3 kudontapäivää. Kurssimaksu sisältää teoriaosuuden ja taitokeskuksessa kutominen veloitetaan normaalihinnastomme mukaan (19 e/pv ja materiaalit loimen menekin mukaan). Halutessaan voi lunastaa esim. 3 kk:n kausikortin 79,- e, jos aikoo kutoa enemmänkin kuin kurssilla suunnitellun työn.

Taitokeskus Verkaranta sijaitsee Tammerkosken rannassa kauniissa punatiilisessä talossa osoitteessa Vuolteentori 2. Taitokeskus sijaitsee vilkkaiden bussi- ja ratikkareittien läheisyydessä. Lähimmät pysäköintimahdollisuudet ovat Koskikeskuksen ja Hämpin pysäköintihalleissa.  

Taitokeskuksen sisäänkäynti sijaitsee talon Koskikeskuksen puoleisessa päädyssä: astu portista sisään ja nouse ulkoportaita pitkin talon toiseen kerrokseen. 

Taito Pirkanmaalla on mahdollista maksaa useimmilla kulttuurieduilla. Jos haluat maksaa kurssimaksun kulttuurimaksuvälineillä, valitse kurssiverkkokaupassa maksutavaksi ”maksu paikan päällä”. Lisätietoja saat sähköpostitse verkaranta@taitopirkanmaa.fi tai puhelimitse 050 496 1121. 

Huomioithan, että kurssille ilmoittautuminen on sitova. Näiden ilmoittautumisten pohjalta opettaja myös hankkii tarvittavat laitteet ja materiaalit kursseille. Myös muiden kurssilaisten kannalta on harmillista, jos kurssi joudutaan perumaan viime hetkillä liian vähäiseksi pudonneen osallistujamäärän vuoksi. Voit perua kurssin veloituksetta viikkoa ennen kurssin alkua, muussa tapauksessa veloitamme kurssimaksun kokonaisuudessaan. 

 

Osoite: Vuolteentori 2, 33100 Tampere