Mattokurssilla pääset tutustumaan kankaankudonnan saloihin. Kurssilla suunnitellaan oma matto ja saadaan opit yksilöllisen ja laadukkaan maton valmistukseen kangaspuissa kutoen. Kurssiin kuuluu teoriajakso 6.4. klo 10–16 ja ohjattu kudontaviikonloppu (pe klo 12–20 ja la klo 9–15), joka valitaan valmiiksi asetetuista vaihtoehdoista ilmoittautumisen yhteydessä. Valittavana on mattoloimia leveyksissä 80–120 cm. Maton kutominen vie aikaa aloittelijalta noin 15–20 tuntia / 2–3 kudontapäivää.  

Kokoontumispäivä: Teoriaosuus la 6.4. klo 10–16 

Kudontaviikonloput: pe-la 19.-20.4. tai pe-la  26.-27.4. Kurssilaiset jaetaan kahdelle viikonlopulle toteuttamaan kudonta. Merkitse lisätietoihin, kumpi viikonlopuista sopii sinulle paremmin ja teoriapäivänä täsmennetään vielä aikataulut. Voit tarvita myös viikonlopusta sunnuntaipäivän omatoimiseen kudontaan. 

Kurssin hinta 90 € + materiaalit käytön mukaan.  

Materiaalimaksu maksetaan paikan päällä kudonnan päätteeksi. Materiaalimaksu koostuu loimen menekistä sekä valitsemistasi matonkuteista. Voit käyttää omia kankaista valmistettuja räsykuteita tai ostaa valmiita matonkuteita. Opastuksen räsykuteiden leikkuuseen ja valmiskuteiden hankintaan saat teoriapäivänä. 

Taitokeskus Verkaranta sijaitsee Tammerkosken rannassa kauniissa punatiilisessä talossa osoitteessa Vuolteentori 2. Taitokeskus sijaitsee vilkkaiden bussi- ja ratikkareittien läheisyydessä. Lähimmät pysäköintimahdollisuudet ovat Koskikeskuksen ja Hämpin pysäköintihalleissa. 

Taitokeskuksen sisäänkäynti sijaitsee talon Koskikeskuksen puoleisessa päädyssä: astu portista sisään ja nouse ulkoportaita pitkin talon toiseen kerrokseen.

Kurssin materiaalimaksu maksetaan paikan päällä valitsemasi mallin ja materiaalin käytön mukaan. Taito Pirkanmaalla on mahdollista maksaa useimmilla kulttuurieduilla. Jos haluat maksaa kurssimaksun kulttuurimaksuvälineillä, valitse kurssiverkkokaupassa maksutavaksi ”maksu paikan päällä” ja kirjoita ilmoittautuessasi Lisätietoa- kenttään että millä kulttuurimaksuvälineillä maksat.

Lisätietoja saat sähköpostitse verkaranta@taitopirkanmaa.fi tai puhelimitse 050 496 1121.

Huomioithan, että kurssille ilmoittautuminen on sitova. Näiden ilmoittautumisten pohjalta opettaja myös hankkii tarvittavat laitteet ja materiaalit kursseille. Myös muiden kurssilaisten kannalta on harmillista, jos kurssi joudutaan perumaan viime hetkillä liian vähäiseksi pudonneen osallistujamäärän vuoksi.

Voit perua kurssin veloituksetta viikkoa ennen kurssin alkua, muussa tapauksessa veloitamme kurssimaksun kokonaisuudessaan.

Osoite: Vuolteentori 2, 33100 Tampere (308)