Kapusta-tyopajassa-opit-vuolemaan-lusikan

Mestarin pajassa; Matias Sivonen Kapusta-vuolutyöpaja

Tule kokeilemaan lusikanveistoa perinteisillä työkaluilla ja menetelmillä! Kurssilla veistetään aihiosta itselle oma lusikka, jonka ohella viet kotiin myös tietotaitoja erilaisten puukkojen turvallisesta ja tehokkaasta käytöstä. Kurssilla käytetään perinteisiä Mora-vuolupuukkoja sekä lusikanveistoon tarkoitettuja koveloita. Kurssin oppeja voit hyödyntää jatkossa vaikka nuotiolla istuskellessa taikka kaupunkiasunnon olohuoneessa!
Aiempaa kokemusta ei tarvitse ja työskentely on ohjattua. Kaikki työkalut ja materiaalit tarjotaan ohjaajan puolesta. Työpaja on yli 15-vuotiaille.

Työpajan ohjaajana toimii Savonlinnassa asuva tuorepuuveistäjä Matias Sivonen (Kapusta Woodenware). Matias käyttää työssään käsi- ja perinnetyökaluja, kuten kirveitä, puukkoja, talttoja ja höyliä. Näillä työkaluilla ja menetelmillä syntyvät lusikat, kauhat sekä kuksat ja kupit. Veiston lisäksi Matias valmistaa lautasia ja kulhoja satoja vuosia vanhalla polkusorvaustekniikalla.

Matiaksen veisto- ja sorvityöt huokuvat käytännönläheisyyttä, mutta myös elävän materiaalin estetiikkaa. Myytävien tuotteiden ohella Matias opettaa tuorepuuveistoa kursseilla ja esittelee työskentelyään erilaisissa näytöksissä.
Tuorepuuveistossa inspiroivaa ovat käytännöllisen ja yksinkertaisen talonpoikaiskulttuurin opit sekä niiden yhdistäminen moderniin käsityötön ja DIY-henkeen. Matiasta kiehtoo erityisesti käsityökalujen hiljaisuus.

Perinneveistäminen on puhdetyötä parhaimmillaan!

Opettajana Matias Sivonen kapusta.woodenware

Ajankohta: to 13.7. 2023 klo 11–14
Paikka: Kenkävero
Hinta: 69 € sisältää materiaalit, työvälineet ja opetuksen

Onko kurssi täynnä? Voit ilmoittautua jonoon sähköpostitse pia.numminen@taitoitasuomi.fi
Olemme yhteydessä sinuun, mikäli paikkoja vapautuu.

HUOM! Ilmoittautuminen on sitova

Taataksemme laadukkaan opetuksen, olemme tarkoin miettineet oikeat ryhmäkoot kursseillemme, joten huomioithan, että kurssille ilmoittautuminen on sitovaa. Näiden ilmoittautumisten pohjalta opettaja myös hankkii tarvittavat laitteet ja välineet kurssille.

Voit perua kurssin veloituksetta 2 viikkoa ennen kurssin alkua, muussa tapauksessa veloitamme kurssimaksun kokonaisuudessaan.

Osoite: Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli