Raision taitokeskuksessa opiskellaan muinaistekniikkaa, kuten lautanauhakudontaa.

Muinaistekniikka: Lautanauhatekniikan alkeet

Yli 2500 vuotta vanha lautanauhatekniikka on täällä! Wokshopin aikana opit kaiken oleellisen sen historiasta ja kutomisesta.

Lautanauhatekniikka on siis yli 2500 vuotta vanha tapa kutoa nauhoja. Vanhimmat eurooppalaiset nauhalöydöt ovat 700-luvulta eaa ja vanhin suomalainen löytö sijoittuu kansainvaellusajalle 500-luvulle jaa. Lautanauhatekniikalla kudot itsellesi vyön, laukun olkaremmin, kitaran hihnan tai vaikkapa rannekorun. Kurssilla käydään läpi lautanauhojen historiaa, tutustutaan suomalaisten hautalöytöjen pohjalta suunniteltuihin malleihin, suunnitellaan joko oma, yksinkertainen kuvio tai valitaan joku perinteisistä malleista, luodaan loimet ja opetellaan pujottamaan loimet lautoihin sekä aloitetaan nauhan kutominen. Kurssilla saat neuvot, miten kudot nauhan loppuun ja päättelet sen omatoimisesti, jos kurssipäivän aikana et ehdi kutoa koko nauhaa. 

Huom! Kurssilla valmistetaan omat nauhalaudat nestekartonkipakkauksen pahvista. Myös omat laudat voi ottaa mukaan kurssille.

Pst! Tämän kurssin jälkeen voit syventää osaamistasi tällä kurssilla:

https://www.taito.fi/kasityokurssit-ja-koulutus/kasityokurssit/muinaistekniikka-syvemmalle-lautanauhoihin/

 

Kurssipäivät:

Pe 4.10. klo 17.00 – 20.00

La 5.10. klo 11.00 – 15.30

Opettajana muinaistekniikan artesaani Marjo Hakamäki-Salo.

Kurssin hinta: 73€  (jäsenhinta 65,70€)

(Sis. opetuksen sekä 2 x 100 grammaa erittäin laadukasta kotimaista Vuonuen Pentti-kampalankaa.)


JÄSENILLE: Alekoodi verkkokaupassa JASEN24

Koodi syötetään sille varattuun kenttään henkilötietojen täyttämisen jälkeen. Muistathan painaa ”Syötä alennuskoodi” -painiketta, jotta alennus astuu voimaan.

 

Haluaisitko liittyä jäseneksemme? Kurkkaa linkin takaa lisää:

https://www.taito.fi/varsinaissuomi/liity-jaseneksi/

 

Hei kaveri, huomioithan tämän:

Kurssipaikan varaaminen on ostopäätös, eikä paikkaa voi peruuttaa. Mikäli olet valinnut maksutavaksi ”maksu paikan päällä”, laskutamme kurssimaksun kokonaisuudessaan 5 euron laskutuslisällä mikäli paikkaa ei käytetä.

Jos et pääse paikan päälle, voit luovuttaa tai myydä oman paikkasi eteenpäin. Ilmoitathan siitä kuitenkin meille niin tiedämme, kuka tilallesi tulee.

Mikäli kurssi peruuntuu meidän toimestamme, palautamme kurssimaksut viimeistään viikon kuluttua siitä kun kurssi on ilmoitettu perutuksi.

Osoite: Hulvelankatu 35, Friisilän verstaat, 21200 Raisio