Turun taitokeskuksessa opetellaan neulakintaiden valmistusta. Neulakinnastekniikka on vanhin tunnetuin neulostekniikka.

Muinaistekniikka: Neulakintaat

Nyt tehdään kokonaiset kintaat ja ne tehdään vanhimmalla tunnetulla neulostavalla, jonka juuret vievät 4000 vuoden taakse! 

Kurssi on tarkoitettu neulakinnastekniikan alkeet jo osaaville. Kurssin aikana opitaan neulakinnasparin valmistamiseen tarvittavat tekniikat; kavennukset, lisäykset, peukaloaukko sekä pyöreä ja suora aloitus kärjestä. Kurssin kesto on kolme arki-iltaa. Kinnasparin valmistuminen edellyttää myös itsenäistä työskentelyä kurssi-iltojen välisenä aikana.

Neulakinnaskurssilla tutustut siis myös vanhimpaan tunnettuun tapaan tehdä neulospintaa. Vanhimmat eurooppalaiset löydöt ovat 4000 vuoden takaa ja Suomen vanhimmat löydöt ovat 1000-1200-luvuilta jaa. 

Kurssipäivät:

Ma 6.11. klo 17.30 – 19.45

Ma 13.11. klo 17.30 – 19.45

Ma 20.11. klo 17.30 – 19.45

 

Opettajana muinaistekniikan artesaani Marjo Hakamäki-Salo.

 

Kurssin hinta: 72€  (jäsenhinta 64,80€)

(Sis. opetuksen sekä Vuonuen aidosta suomenlampaan villoista kehrätty Manta-villalanka, 2 x 100 grammaa.)

Huom, mikäli sinulla ei ole omaa kinnasneulaa, voit ostaa meiltä laadukkaan, puisen ja kotimaisen kinnasneulan hintaan 12€.


JÄSENILLE: Alekoodi verkkokaupassa JASEN23

Koodi syötetään sille varattuun kenttään henkilötietojen täyttämisen jälkeen. Muistathan painaa ”Syötä alennuskoodi” -painiketta, jotta alennus astuu voimaan.

 

Haluaisitko liittyä jäseneksemme? Kurkkaa linkin takaa lisää:

https://www.taito.fi/varsinaissuomi/liity-jaseneksi/

 

Hei kaveri, huomioithan tämän:

Kurssipaikan varaaminen on ostopäätös, eikä paikkaa voi peruuttaa. Mikäli olet valinnut maksutavaksi ”maksu paikan päällä”, laskutamme kurssimaksun kokonaisuudessaan 5 euron laskutuslisällä mikäli paikkaa ei käytetä.

Jos et pääse paikan päälle, voit luovuttaa tai myydä oman paikkasi eteenpäin. Ilmoitathan siitä kuitenkin meille niin tiedämme, kuka tilallesi tulee.

Mikäli kurssi peruuntuu meidän toimestamme, palautamme kurssimaksut viimeistään viikon kuluttua siitä kun kurssi on ilmoitettu perutuksi.

Osoite: Vanha Suurtori 3, Brinkkala, 20500 Turku