Neulekone

Neulekone workshop, Verkaranta

Neulekoneella neulokset valmistuvat huimaa vauhtia, kun koneen  käyttö tulee tutuksi. Tämä kurssi soveltuu hyvin hieman jo neulekonetta tuntevalle. Suunnittelemme ja valmistamme työpajan tuntimäärissä toteutettavan neuletuotteen, joka voi olla esimerkiksi huivi, pipo tai tyyny. 

Kurssin aikataulu:

pe klo 17-20.15
la klo 10-16.00

Neulekonetta voi tässä työpajassa käyttää yksi -tai kaksitasoisena, mutta emme käytä reikäkorttiominaisuuksia.

Käymme aluksi läpi neuletuotteen toteuttamisessa huomioon otettavia asioita, alatason käytön, sekä kavennuksien ja lisäyksien perusteet. Opettaja tuo mukanaan näytteitä, jotka ovat apuna ideoinnissa.

Ota mukaan muistiinpanovälineet, sakset, mittanauha, hakaneuloja, ruutupaperia.

Koneneulontaan sopii hyvin Taito-Pirkanmaan Pirkka-villalanka paksuna tai ohuena (400m tai 175m per 100g) tai Kirjo-Pirkka sukkalanka 400m/100g. Lankoja löydät Taito-shopista tai Lankakauppa Verkavillasta. Voit käyttää myös omia vastaavia villalankoja/muita materiaaleja. 

Luokassa on opiskelijoiden käytettävissä Brother-neulekoneet. (5kpl ohutlankakoneita ja 2kpl paksulankakoneita).

 

Opettaja, Vaatetusartesaani, vaatesuunnittelija TaK Riikka Peltola

Instagram @riikkapelt

+358445588049

peltolanriikkamaria@gmail.com

 

Taitokeskus Verkaranta sijaitsee Tammerkosken rannassa kauniissa punatiilisessä talossa osoitteessa Vuolteentori 2. Taitokeskus sijaitsee vilkkaiden bussi- ja ratikkareittien läheisyydessä. Lähimmät pysäköintimahdollisuudet ovat Koskikeskuksen ja Hämpin pysäköintihalleissa.

Taitokeskuksen sisäänkäynti sijaitsee talon Koskikeskuksen puoleisessa päädyssä: astu portista sisään ja nouse ulkoportaita pitkin talon toiseen kerrokseen.

Kurssin materiaalimaksu maksetaan paikan päällä valitsemasi mallin ja materiaalin käytön mukaan. 

Taito Pirkanmaalla on mahdollista maksaa useimmilla kulttuurieduilla. Jos haluat maksaa kurssimaksun kulttuurimaksuvälineillä, valitse kurssiverkkokaupassa maksutavaksi ”maksu paikan päällä”.

Lisätietoja saat sähköpostitse verkaranta@taitopirkanmaa.fi tai puhelimitse 050 496 1121.

Huomioithan, että kurssille ilmoittautuminen on sitova. Näiden ilmoittautumisten pohjalta opettaja myös hankkii tarvittavat laitteet ja materiaalit kursseille. Myös muiden kurssilaisten kannalta on harmillista, jos kurssi joudutaan perumaan viime hetkillä liian vähäiseksi pudonneen osallistujamäärän vuoksi.

Voit perua kurssin veloituksetta viikkoa ennen kurssin alkua, muussa tapauksessa veloitamme kurssimaksun kokonaisuudessaan.

Osoite: Vuolteentori 2, 33100 Tampere