Paljasjalkakengät kankaasta ommellen, Verkaranta

Hyvinvointia jaloille ja mielelle itsetehdyillä paljasjalkakengillä! Uutuuskurssillamme Marika Kepsun ohjaamana teet itsellesi yksilölliset kengät. Paljasjalkakengät ovat kevyet, vaimentamattomat ja joustavat. Paljasjalkakengissä ei ole kantakorotuksia, varpaiden toimintaa estävää kärkikäyntiä eikä jalkaterän toimintaa tukevia tai ohjaavia rakenteita. Paljasjalkakengissä kuormitus jakaantuu tasaisesti etu- ja takaosan välillä, koska kengän sisällä jalkaterä on lähellä luonnollista asentoaan.

Kurssi alkaa infokerralla, joka järjestetään etäyhteydellä to 15.6. klo 18.00-20.15.

Kurssimaksu tulee olla maksettuna ennen infokertaa, joten tee se jo ilmoittautumisen yhteydessä. Jos käytät kulttuurietuja, kirjoita se viestikenttään ja laita ruutukaappaus tai muu tosite maksusta verkaranta@taitopirkanmaa.fi

Ilmoitathan sähköpostiosoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä, saat linkin infoiltaan pari päivää ennen sitä. Infokerralla käymme läpi erilaisia materiaalivaihtoehtoja, teknisiä toteutustapoja, jalan mittaamisen, oikean koon valitsemisen sekä tarvittavat tarvikkeet että kaavan tilaamisen ja tulostamisen.
Nilkkapituiset kankaiset paljasjalkakengät ommellaan aikuisten Bigtaps- tai lasten Tiptaps-kaavalla, jonka jokainen hankkii itselleen infokerran jälkeen, näin kaava jää käyttöösi ja voit tehdä lisää kenkiä itsellesi kotona. Opettajalta saatavalla alennuskoodilla kaavan hinta on vain 7,60 €.
Muiden materiaalien hinta on noin 20-50 €. Kengissä on mahdollista käyttää uusiomateriaaleja esim. vanhoja farkkuja. Opettajalta voi ostaa mm. kumipohjaa ja nauhatarvikkeita.

Kurssiviikonloppu pidetään Taitokeskus Verkarannassa

pe 30.6.-2.7.2023

pe klo 17-20

la ja su klo 9-17

Kurssilla edellytetään, että oppilas hallitsee kaavojen käytön sekä joustamattomien materiaalien ompelun. Oma tuttu ompelukone on kurssilla eduksi, mutta opetustilassa on myös käytettävissä ompelukoneita.

Tervetuloa innostumaan paljasjalkakenkien ompelusta ja oppimaan kenkien ompelemisen taito! Opettajaan voi tutustua lisää: https://kepsut.fi

 

Taitokeskus Verkaranta sijaitsee Tammerkosken rannassa kauniissa punatiilisessä talossa osoitteessa Vuolteentori 2. Taitokeskus sijaitsee vilkkaiden bussi- ja ratikkareittien läheisyydessä. Lähimmät pysäköintimahdollisuudet ovat Koskikeskuksen ja Hämpin pysäköintihalleissa.

Taitokeskuksen sisäänkäynti sijaitsee talon Koskikeskuksen puoleisessa päädyssä: astu portista sisään ja nouse ulkoportaita pitkin talon toiseen kerrokseen.

Kurssin materiaalimaksu maksetaan paikan päällä valitsemasi mallin ja materiaalin käytön mukaan. Taito Pirkanmaalla on mahdollista maksaa useimmilla kulttuurieduilla. Jos haluat maksaa kurssimaksun kulttuurimaksuvälineillä, valitse kurssiverkkokaupassa maksutavaksi ”maksu paikan päällä”.

Lisätietoja saat sähköpostitse verkaranta@taitopirkanmaa.fi tai puhelimitse 050 496 1121.

Huomioithan, että kurssille ilmoittautuminen on sitova. Näiden ilmoittautumisten pohjalta opettaja myös hankkii tarvittavat laitteet ja materiaalit kursseille. Myös muiden kurssilaisten kannalta on harmillista, jos kurssi joudutaan perumaan viime hetkillä liian vähäiseksi pudonneen osallistujamäärän vuoksi. Tämän kurssin minimitoteutusmäärä on 7 kurssilaista.

Voit perua kurssin veloituksetta viikkoa ennen kurssin alkua (8.6.2023), muussa tapauksessa veloitamme kurssimaksun kokonaisuudessaan.

 

Osoite: Vuolteentori 2, 33100 Tampere