viiniä ja villalapasia vaasa

Viiniä ja Villalapasia: Venn&Vaasan taitokeskus

Ravintola VENN ja Vaasan taitokeskus järjestävät yhdessä Viiniä ja Villalapasia tapahtuman ke 11.10. klo 18-21.00. Ilta on täynnä hyvää tunnelmaa, mielenkiintoista ohjelmaa, pientä naposteltavaa, villalapasten neulomista ohjatusti sekä mukavaa ja iloista yhdessä oloa.

Osallistumismaksu 38 €, S-etukortilla  35 €, maksu paikanpäällä.

Taitoliiton valitsema vuoden käsityötekniikka on kehräys. Vierailijaksi tapahtumaan saamme lampaankasvattajan ja kehrääjän Mirva Hakamaan, joka kertoo langan matkasta lampaan villasta langaksi. Mirva kertoo mm. siitä, mitkä asiat lampaiden hoidossa vaikuttavat villaan laatuun ja mitkä ovat langan valmistuksen vaiheet. Mirva taitaa sekä rukilla kehräyksen, että värttinällä langan valmistuksen. Mirva tekee työnäytöstä ja esittelee tekniikoita.

Ilta aloitetaan kuohuvalla ja ohjelman lomassa nautitaan herkullista naposteltavaa.

Tarjolla on seuraavanlainen menu:

Maalahden limppu ja katkarapuskagen (L)

Lämminsavulohipiirakka (L)

Kanttarelli piirakka (L)

Vuohenjuustomousse – mansikka kori (VL)

Melonia ja ilmakuivattua kinkkua ( G, L)

Osallistumismaksu sisältää kuoharin ja menun lisäksi myös ihanan neulotun Villalapsen tekemispaketin, jonka neulomisen voi aloittaa jo illan aikana Vaasan taitokeskuksen ohjaajien opastuksella. Mukaan tarvitset omat sukkapuikot no 3. Lapaset neulotaan Sevillasta, joka on Suomenlampaan villaa.

Ilmoita lisätiedoissa haluatko harmaan vai ruskean Suoma-lapaset tekemispaketin  ( paketin sisältämä ohje on sekä suomeksi että ruotsiksi).

Koulutus osuus toteutetaan yhteistyössä:

Osoite: Rewell Center 101, 65100 Vaasa