Käsityömatkailijalle löytyy herkkuja ympäri Suomen. Taitojärjestön monet toimipaikat ovat täynnä kesätoimintaa ja myymälöistä löydät kivoja paikallisia tuliaisia.

CraftCorner / Taito Etelä-Suomi

Eteläesplanadi 4, Helsinki
www.taitoetelasuomi.fi

Espan puiston kulmilla CraftCornerissa tapahtuu koko ajan:
samassa osoitteessa toimivat yhdessä Taito Etelä-Suomi, Taito Galleria ja Unioinin26-osuuskunta. CraftCornerissa ovat tarjolla kiinnostavat kädentaitojen näyttelyt ja kurssit sekä tietysti monenlaiset taidokkaat kädentaitajien tuotteet


Kenkävero / Taito Itä-Suomi

Pursialankatu 6, Mikkeli
www.kenkavero.fiwww.taitoitasuomi.fi

Saimaan rannalla sijaitsevasta Kenkävero tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Kesäaikaan upea puutarha pioneineen, Taito Shopin monipuolinen tuotevalikoima, ateria tai kahvihetki pappilaravintolassa – valitse tai nauti kaikesta.


Taitokortteli / Taito Pohjois-Karjala

Koskikatu 1, Joensuu
www.taitokortteli.fiwww.taitopohjoiskarjala.fi

Joensuuhun matkaavalle on tiedossa oikea helmi, Taitokortteli. Putiikkeja riittää joka lähtöön ja ostosten lomassa voit nauttia lounaan tai kahvit Kauppaneuvoksen kahvilassa. Älä myöskään unohda käydä tutustumassa Taito Shopin Karjala-mallistoon.


Taito Shop Maakari / Taito Pohjois-Pohjanmaa

Rautatienkatu 11 B, Oulu
www.taitopohjoispohjanmaa.fi

Jos saavut Ouluun junalla, kannattaa suunnata ensimmäiseksi Taito Shop Maakariin, joka on ihan aseman vieressä. Täältä löydät muun muassa Lovin tuotteet ja Louhittaren Luolan ihanat langat. Ostosten jälkeen voi vielä istahtaa kahvilaan nauttimaan kahvit makoisten leivonnaisten kera


Herra Hakkaraisen talo / Taito Satakunta

Marttilankatu 10, Sastamala
www.herrahakkaraisentalo.fiwww.taitosatakunta.fi

Sastamala on vanhojen kirjojen ja Mauri Kunnaksen kirjojen ystävien ehdoton käyntipaikka. Herra Hakkaraisen talo kiehtoo kaikenikäisiä: kun lapset tutustuvat Kunnaksen kirjojen maailmaan leikkien, voivat aikuiset tutkia Ihanien tavaroiden kaupan valikoimaa, jossa on nimensä mukaisesti kaikkea ihanaa.


Taito Keski-Suomi ja Suomen käsityön museo

Kauppakatu 25, Jyväskylä
www.taitokeskisuomi.fiwww.craftmuseum.fi

Matkustat sitten Suomea pitkittäin tai poikittain, on keskellä Suomea Jyväskylässä kässäihmisille aivan ohittamaton kohde: samassa osoitteessa vieri vieressä
Taito Shop ja Suomen käsityön museo museokauppoineen. Mahtavat näyttelyt ja monipuoliset tuotteet samalla käynnillä – mitä muuta voi toivoa?


.


Loftet / Taito Österbotten

Raastuvan katu 28, Vaasa
www.loftet.fi

Käsityön talo Loftet toimii 1860-luvulla rakennetussa viehättävässä puutalossa Vaasan keskustassa. Saman katon alla voit tehdä ostoksia kauniissa Taito Shopissa  ja nauttia herkullisen lounaan tai kahvit ihastuttavassa ravintolamiljöössä


Kaarakan taitokeskus / Taito Etelä-Pohjanmaa

Sahalankatu 3, Seinäjoki
www.taitoep.net

Taito Shop Rustoopuori on täynnä Etelä-Pohjanmaan käsityöhelmiä,
kauniita lahjaideoita ja houkuttelevia materiaaleja sekä tee-se-itse -tarvikepaketteja. Paikallinen osaaminen ja lempeät luonnonmateriaalit näkyvät vahvasti myymälän valikoimassa.


Taito Shop Turku / Taito Varsinais-Suomi

Vanha Suurtori 3, Turku
www.taitovarsinaissuomi.fi

Turun sydämessä, historiallisen korttelin ihanassa ympäristössä on oikea käsityöparatiisi. Brinkkalan talon Taito Shopista voit poimia matkaan valtakunnallisia alan huipputuotteita sekä kiinnostavia varsinaissuomalaisten osaajien tuotteita. Taito Shopin vieressä on myös huokutteleva kässästudio, johon voit piipahtaa kässäilemään ilman ajanvarausta. Kesällä Taito Shopin vieressä myös Palonin kesäkauppa. 


Gullkrona / Taito Åboland

Rantatie 16 ja Gullkrona Kesäpuoti Sattmark 1, Parainen
www.gullkrona.fiwww.taitoaboland.fi

Gullkronan puodeista löydät viehättävät saaristolaiskäsityöt ja merellisen matkamuistot. Gullkronan pienestä kesäpuodista Sattmarkissa on kiva, paikallinen valikoima,
joka eroaa keskustan myymälästä. Poikkea siis molemmissa


Käsityöntalo Verkaranta ja Taito Shop Tampere
Taito Pirkanmaa

Vuolteentori 2 & Hatanpään valtatie 4, Tampere
www.taitopirkanmaa.fi

Mansessa käydessä löydät langat Verkarannasta ja käsityötuotteet Taito Shopista. Verkarannan valoisassa yläaulassa on esillä vaihtuvia käsityönäyttelyitä ja sieltä löydät myös kauniit työpajatilat käydä vaikka kutomassa omat matot.


Taito Shop Rovaniemi / Taito Lappi

Valtakatu 21, Rovaniemi
www.taitolappi.fi
Lahja- ja käsityömyymälä Taito Shop Rovaniemi tarjoaa pohjoista muotoilua ja arktista designia sekä erilaisia materiaaleja ja tarvikkeita käsityön harrastajille. Valikoimista
löytyy kauniita arkipäivän asioita, koruja, lahjatavaroita ja laadukkaita käsitöitä ihanien materiaalien ja tekemispakettien lisäksi.


Kankuritalo / Taito Keski-Pohjanmaa

Mannerheiminaukio 3, Kokkola
www.taitokeskipohjanmaa.fi 
Jos tiesi vie länsirannikolle, älä jätä väliin Kokkolan Kankuria. Myymälästä löydät muun muassa ihanat materiaalit ja keskipohjalaisia erityistuotteita.
Jos innostut oikein kovasti, vieraile myös Kalajoella Pikku Kankurissa, Raahentie 1.


Taitokeskus Mänttä / Taito Pirkanmaa

Itätorikatu 4, 35800 Mänttä
Taitokeskus Mänttä sijaitsee Mäntän kuluuttuurikeskittymässä ja kesänäyttelyissä esitellään monipuolisesti ja vaihtelevasti Suomalaisen muotoilun ja kädentaitojen osaajia. Tänä kesänä Mäntän näyttelyssä saadaan katsaus Merja Palinin luontoaiheisiin kangaskuoseihin.


Kainuun Pirtti / Taito Kainuu

Linnankatu 10, Kajaani
www.taitokainuu.fi

Kainuun Pirtillä on pitkät perinteet kainuulaisen käsityötaidon ylläpitäjänä. Paikalliset mallit ovat matkanneet vuosien saatossa jopa kansainvälisiin hoveihin asti,
kun Tanskan kuningatar tilasi matot Kainuun Pirtistä.


Taito Ylä-Savo

Savonkatu 19, Iisalmi
www.taitoylasavo.fi

Taito Ylä-Savolla on kiinnostava paikalliskäsitöiden mallisto, mikset antaisi kotipaikan näkyä myös käsitöissä?
Yhdistyksen AnnaQ-mallistosta löytyy ryijy moneen makuun. Ryijyt syntyvät kunnioituksesta Halosen taiteilijasuvun käsityöperintöä kohtaan.


Tasihinin talo / Taito Etelä-Suomi

Kauppakatu 25, Lappeenranta
www.taitoetelasuomi.fi

Taito Shop Lappeenrannan tuotteissa on aistittavissa lämmin tunnelma ja aitous, jota luonnonmateriaalit ja tarinat tukevat. Tuotteissa näkyy myös paikallisuus, perinteet ja niiden soveltaminen nykypäivään.


Taito Shop Savonlinna

Puistokatu 7, 57100 Savonlinna
www.taitoitasuomi.fi/taito_shop_savonlinna

Myymälä sjaitsee kaupungin keskustassa Puistokadulla aivan Saimaan rannalla kauniissa puutalossa.
Tuotevalikoimaan kuuluvat mm.Ebba Masalin opetustaulutuotteet, Savonlinna-tuotteet, Lapuan Kankureiden huovat ja pyyhkeet ja elintarvikkeita lähialueen tuottajilta.
Kesäisin myymälässä Studio Jukka Rintalan kesänäyttely.