Käsityöjuttu

Taito-lehden yhteiskirjonta Kukanpaikka – Paikankukka alkaa 19.5.

18.05.2021 | Ajankohtaista, Käsityöjuttuja

On aika viritellä neulat valmiiksi, sillä uusi yhteiskirjonta alkaa Taito-lehden verkkosivuilla 19.5.! Tämänkertainen yhteiskirjontamme kulkee nimellä Kukanpaikka – Paikankukka ja mallin on laatinut Turun taitokeskuksessa työskentelevä Elina Helminen.

Kukanpaikka – Paikankukka -yhteiskirjonnan ideana on, että mallia ei paljasteta ennakkoon, vaan sen ulkomuoto selviää kirjojille pala palalta. Kukanpaikka kirjotaan viidessä osassa touko–kesäkuun aikana ja lopullinen kuvio on muodossaan, kun kaikki osat ovat ilmestyneet.

Tämänkertaisen yhteiskirjonnan Taito-lehdelle on laatinut Turun taitokeskuksessa työskentelevä Elina Helminen. Teimme Elinasta jutun Taitoon 1/21 ja julkaisimme sen nyt myös täällä nettisivuillamme. Tutustu Elinan tiehen kirjojana sekä hänen tekemisfilosofiaansa tämän linkin takaa.

Kaikki Kukanpaikan osat julkaistaan Taito-lehden verkkosivuilla. Ensimmäinen osa ilmestyy keskiviikkona 19.5. klo 12 ja loput osat neljänä seuraavana keskiviikkona, aina klo 12. Aikaisempaa kirjontakokemusta ei tarvita, sillä pistot ovat helppoja ja ne opastetaan työn edetessä.

Kukanpaikan voi kirjoa farkkutakkiin tai muuhun vaatteeseen. Se on erinomainen tapa uudistaa vanha vaate tai korjata tai peittää pinttynyt tahra tai pieni reikä. Kun teet samaan aikaan korjauksen, vahvista korjattava paikka alapuolelta toisella kankaalla tai liimakankaalla ennen kirjomista, ettei kankaaseen jää reikää. Kuvio sopii myös kassiin, tyynyyn tai liinaan ja sen voi halutessaan kirjoa myös ihan vain kankaanpalalle, josta sitten lopulta syntyy jotakin – vain mielikuvitus on rajana.

>> LUE LISÄÄ TAITO-LEHDEN NETTISIVULLA

Kuva Sonja Karlsson.