KIERRÄTÄ JA SISUSTA – kierrätyshuovasta ja muusta on uusi tekstiilikierrätykseen innostava kirja käsityöihmisille.
Kirja sisältää yli 30 käsityöohjetta ja vinkkiä siitä, kuinka poistovaatteista ja ylijäämämateriaalista valmistetusta kierrätyshuovasta saa näppärästi tehtyä mitä erilaisimpia salonkikelpoisia kodin sisustuselementtejä ja käyttötuotteita. Mausteeksi joukkoon on otettu myös muista inspiroivista kierrätysmateriaaleista valmistettuja pienesineitä. Kirjan ohjeet ovat selkeitä ja niiden avulla valmistaessaan omia tuotteitaan tekijä kokee onnistumisen iloa.
Kierrätyshuopa on kirjan töiden pääraaka-aine. Sitä on helppo työstää, koska se ei rispaudu ja monien ohjetöiden valmistus sujuu käsin ompelemalla. Kierrätyshuopa soveltuu mitä moninaisimpiin tekniikoihin punonnasta kankaankudontaan ja moneen muuhun siltä väliltä. Kirjassa on käytetty myös muita kierrätysmateriaaleja. Kuluneet farkut ja virttyneet villapaidat, kauhtuneet kauluspaidat ja mökkiviltit sekä vaatteista poistetut napit koreilevat nyt uusissa käyttö- ja koristetuotteissa – myös yhdistettynä kierrätyshuopaan. Läppärilaukku, riippumatto, rahi, korit ja pussukat sekä valaisimet – kirjan ohjeilla valmistuvat tyylikkäät ja viimeistellyt käyttötuotteet luonnonvaroja kunnioittaen. Kirjasta löytyy ohjeita sekä lapsille että aikuisille, vasta-alkajille ja jo hieman pidemmälle ehtineille. Kaikki ohjeet ovat helposti toteutettavia ja tekijän muunneltavissa ja höystettävissä omilla kierrätyslöydöillään.
Kierrätä ja sisusta – kierrätyshuovasta ja muusta -kirjan on tuottanut Taito Uusimaa ry, joka on lähes satavuotias käsi- ja taideteollisuutta ylläpitävä yhdistys Uudellamaalla. Yhdistys järjestää käsityökeskus- ja käsityökoulutoimintaa ja tarjoaa yrityspalveluita sekä kansallispukuneuvontaa. Kirja on Tammen kustantama.
Kirjan julkistamistilaisuus on lauantaina 2.4.2016 klo 12-16 CraftCornerin Taitomaailmassa, Eteläesplanadi 4, Helsinki.
Tapahtumassa työpaja jossa voi punoa avaimenperän tai pannunalusen.
Lisätietoja: toiminnanjohtaja Sari Kähönen, p.040 7517 855, toimisto@taitouusimaa.fi  www.taitouusimaa.fi