Kerro meille, miten poikkeuksellinen kevät on vaikuttanut käsityöharrastukseesi tai työhösi käsityön parissa

Taitoliitto, Suomen käsityön museo ja Itä-Suomen Yliopisto keräävät yhteistyössä Museoviraston Elävän perinnön käsityöringin muiden toimijoiden kanssa koronakevään kuvia ja kertomuksia talteen. Vinkkaamalla omasta tekemisestäsi voit piristää muita ja samalla voimme taltioida nämä erityisajat tuleville sukupolville.

Miten korona-ajan tapahtumat ovat vaikuttaneet käsitöihisi?

Koronapandemia on vaikuttanut meidän kaikkien elämään keväästä 2020 lähtien. Keräämme käsityön koronamuistiinpanoja COVID-19 viruksen vaikutuksista. Miten kevään tapahtumat ovat vaikuttaneet käsin tekemiseesi?

Oletko huomannut muutoksia käsityön tekemisessä? Oletko ollut ahdistunut ja saanut käsityöstä avun? Onko vapautunut aika saanut luovuutesi kukoistamaan? Oletko tehnyt käsityön, joka kuvastaa mielialaasi juuri tänä korona-aikana!

Kerro mikä sytytti erityisesti tänä keväänä käsitöihin? Onko poikkeustilanne muuttanut käsityön tekemistäsi tai työtäsi käsityön parissa? Millaisia merkityksiä käsin tekemisellä on ollut sinulle poikkeustilanteen aikana? Oletko saanut tarvittavia käsityötarvikkeita ja ohjeita, miten? Oletko löytänyt uusia materiaaleja, tekniikoita tai oletko kaivanut esille vanhoja kiinnostuksen kohteita?  

Voit kertoa elämästäsi ja tekemistäsi käsitöistä vapaasti kirjoittaen, päiväkirjamuotoisesti, runoin, valokuvin, videoin ja äänenä. Lähetä vain sellaista aineistoa, jonka lähettämiseen sinulla on oikeus ja/tai lupa.

Näin kirjoitat meille

Voit täyttää tältä sivulta löytyvän muistojen keräyslomakkeen. Kirjoita ensimmäiseen kenttään vapaita Käsityökevääseen 2020 liittyviä muistiinpanoja, muistojasi, päiväkirjamerkintöjä. Halutessasi saat lisävinkkejä mistä aiheista voit kirjoittaa. Mukaan voit liittää kuvia ja muuta mahdollista materiaalia, esimerkiksi valokuvattuja piirustuksia.

Kaikki muistot tallennetaan Suomen käsityön museon arkistoihin tuleville sukupolville tutustuttavaksi. Sen vuoksi tarvitsemme nimesi ohella sinusta talteen muita ns. perustietoja, jotka jäävät ainoastaan museon käyttöön.

Voit itse päättää annatko luvan julkaista lähettämiäsi muistoja omalla nimelläsi, nimimerkilläsi tai nimettömänä, vai tallennetaanko aineisto vain museon arkistoon. Julkaisuluvan saanut aineisto julkaistaan tällä sivustolla. Aineistoa voidaan käyttää ja julkaista sosiaalisessa mediassa, julkaisuissa, seminaareissa ja hyödyntää tutkimuksessa. Kirjoittajien tietoja ei luovuteta edelleen. 

https://koronakasityo.muistele.fi/

Kuva Sonja Karlsson.