12.5.2020

Taitoyhdistyksissä kurssitoimintaa käynnistyy pikkuhiljaa kesän ajalla, lasten kesäkursseja toteutetaan, kutomoita availlaan taas ja myös joitain kursseja on tulossa kesälle pienissä ryhmissä kokoontuen. Kannattaa kurkistaa oman alueen yhdistyksen nettisivuja, välttämättä kaikki eivät vielä ole ehtineet päivittää tietoa ja uutta tietoa voi tulla viikottain. Yhdistysten fb-sivut ovat myös hyvä kanava saada tietoa.
Toiminnassa otetaan huomioon asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus ja terveys, mukaan voi tulla vain oireettomana ja hyvästä hygieniasta pidetään erityistä huolta.

Löydät kaikki taitoyhdistysten nettisivulinkit tältä sivulta:
https://www.taito.fi/meista/taitoyhdistykset/

14.3.2020

Koronavirus leviää ympäri maailmaa ja WHO on julistanut koronaviruksen pandemiaksi. Koronavirus aiheuttaa poikkeuksia myös taitoyhdistysten toimintaan.
Muutosten laajuus täsmentyy lähipäivinä ja ajankohtaista tietoa paikallisten yhdistysten kurssien ja tapahtumien tilanteesta saa yhdistysten kotisivuilta sekä Facebook-sivuilta. Taiteen perusopetuksen osalta Taito käsityö- ja muotoilukoulut noudattavat paikallisviranomaisten, Opetushallituksen sekä Opetusministeriön ohjeita oppilaitoksille ja tiedottavat kukin suoraan oppilaita ja heidän huoltajiaan.

Tällä hetkellä taitokeskuksissa vieraillessasi, huomioithan yleiset ohjeet, joiden avulla yhdessä voimme rajata viruksen leviämistä:

  •  Huolellinen käsipesu on tärkein keino virusta vastaan
  •  Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.
  •  Vältä tarpeetonta käsikontaktia.
  •  Suosi lähimaksua maksupäättellä.
  •  Vältä koskettamasta silmiä, suuta tai nenää.
  •  Jos sinulla on flunssan oireita, jääthän kotiin. Näin ohjeistamme myös henkilökuntaa.

Monelle harrastusten mahdollinen yhtäkkinen katkeaminen aiheuttaa varmasti huolta. Työskentelemme lähipäivinä aktiivisesti myös sen puolesta, että voimme tarjota korvaavia käsityön iloa tuottavia palveluita esimerkiksi etäyhteydellä. Käsityön hyvää tekevä vaikutus kannattaa nyt ottaa voimavaraksi, kun elinpiiri rajautuu normaalia pienemmälle alueelle ja yrittää iloita käsityön tarjoamasta ajankulusta vaikeassa tilanteessa.

Kevään Molla Mills -vuolukiertue taitoyhdistyksissä joudutaan peruuttamaan. Uutta aikataulua etsitään syys-lokakuulta ja kevään kursseille ilmoittautuneet saavat etusijan uusille kursseille.

 

Taitoliitto

 

Paikallisten taitoyhdisten sivut löydät näistä linkeistä: