Taitojärjestön ja Pystyn-kampanjan video opastaa opiskelijahaalarin merkin ompelussa

Opiskelijahaalarit näkyvät taas katukuvassa vappuna. Mutta pysyvätkö haalarimerkit kiinni juhlinnassa?

Opiskelijat ovat kekseliäitä ja taitavia ja on monia tapoja ommella tai kiinnittää uudet haalarimerkit. Jos taito on hieman ruosteessa, voi katsoa uudelta videoltamme helpot ohjeet. Haastamme myös yhdessä muiden neuvontajärjestöjen kanssa #pystyn-kampanjassamme opettamaan nuorille arjen ja käden taitoja. Jos lanka ja neula pysyvät kädessäsi, opeta vapun alla haalarimerkin ompeleminen. Näin ansaitut haalarimerkit eivät häviä juhlinnan tiimellyksessä ja nuori saa taitoa korjata ja tuunata myöhemminkin vaatteitaan.  Näin käyttökelpoiset vaatteet eivät päädy roskakoriin ennen aikojaan.

Tällä viikolla vietetään Vaatevallankumous-viikkoa. Se muistuttaa meitä myös siitä, että jokainen voi vaikuttaa vaatteiden ympäristövaikutuksiin. Kun pesemme vaatteita oikein, vältämme turhia pesuja ja korjaamme, ompelemme ja parsimme, pidennämme vaatteiden käyttöikää ja samalla vähennämme hiili- ja vesijalanjälkeä ja tekstiilijätettä. Ympäristöystävällisin vaate löytyy jo jokaisen vaatekaapista.

Taitoliitto
https://www.taito.fi/ 

Lisätietoja


#pystyn2018 #jojagkan2018 kampanja on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Tehtävä Z Uppdrag -hanketta. Hanketta toteuttaa yhteistyössä neljä Suomen johtavaa neuvontajärjestöä: Finlands Svenska Marthaförbund r.f., Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry, ProAgria Etelä-Suomi ry/Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset sekä Marttaliitto ry, joka hallinnoi hanketta.