Käsityöjuttu

Talvenvirtaa-mysteerineulonta alkaa 5.1.2021

08.12.2020 | Käsityöjuttuja, Onni elää käsityössä

[ad_1]

Tammikuussa tarvitaan lämpimiä villasukkia ja nyt neulomme ne yhdessä tammikuun alussa alkavana mysteerineulontana. Mysteerineulonta, josta somessa käytetään lyhennettä mkal, tarkoittaa vaihe vaiheelta julkaistavaa ohjetta, jonka lopputulos paljastuu vasta viimeisessä vaiheessa. Jännitys siitä, mitä puikoilla on syntymässä, säilyy siis koko matkan.

Talvenvirtaa-sukat on suunnitellut Taito Ylä-Savon käsityöneuvoja Emma Karvonen. Kerromme sen verran että ohje on kirjoneuletta ja ohjeesta löytyy vaihtoehto naisten ja miesten sukkiin. Lopputulos on varmasti varpaita lämmittävä.

Talvenvirtaa-sukkiin tarvitset Olli-sukkalankaa ja värivaihtoehtoja on kaksi jotka on tässä ohjeessa eroteltu koon mukaan. Voit toki käyttää muutakin haluamaasi kolmen värin yhdistelmää.
Koon 40–44: sukkiin 100 g vaaleanharmaa, 100 g sininen ja 15 g valkoinen
Koon 36–39: sukkiin 100 g tummanharmaa, 100 g vaaleanpunainen ja 15 g valkoinen.
Lisäksi tarvitse sukkapuikot 3,5 mm tai käsialan mukaan, neuletiheys 24 s ja 30 krs kirjoneuletta. Olli-sukkalanka on 75% villaa, 25% polyamidia, kerässä 100 g/200 m. Olli-sukkalankaa myyvät Taito Shopit ja verkkokauppa www.taitoshop.fi.

Ohje julkaistaan viidessä osassa nettisivulla www.taito.fi. Ensimmäinen osa julkaistaan 5.1.2021 klo 9 ja siitä eteenpäin jokainen osa aina perjantaina ja tiistaina eli 8.1./ 12.1./15.1. ja 19.1. jolloin näemme millaiset sukat valmistuu. Ohje jää mysteerineulonnan jälkeen käyttöön taito.fi sivulle.

Lähden mukaan mysteerisukkien neulontaan ja jaa omien sukkien edistymisestä kuvia somessa tunnisteella #talvenvirtaamkal. Huomaathan että kuvia jakessasi julkaisun pitää olla julkinen että muutkin voivat nähdä sen

Yhteistyössä Taitoliitto, Taito Itä-Suomi / Kenkävero ja Taito Ylä-Savo


[ad_2]

Alkuperäinen Facebook-postaus »