Parsittu ja paikattu -näyttely on Taitoliiton tuottama käsityötä, luovuutta ja näkemyksellistä taitoa esittelevä jurytetty näyttely, johon haetaan osallistujia. Paikkaaminen ja parsiminen voi olla yllätyksellistä, kekseliästä ja mielenkiintoista, se voi tuottaa lisäarvoa ja olla myös taiteellista ilmaisua. Näyttelyyn toivotaan mielenkiintoisia, tuoreita tulkintoja siitä mitä paikattu, korjattu ja parsittu voi olla. Näyttelyyn osallistuvat voivat toteuttaa teokset haluamallaan tekniikalla ja materiaaleilla, joko perinteisesti tai perinnettä uusien. Näyttelyllä halutaan nostaa myös korjaamisen arvostusta ja kiinnittää huomiota tuotteiden kestävään käyttöön ja uudistamiseen.

Näyttelyn juryttää tekstiili- ja kuvataiteilija Raija Jokinen. Jurytyksessä arvostetaan omaperäistä teeman tulkintaa, idean tuoreutta ja ilmaisuvoimaista toteutusta.

Näyttely on esillä 15.1–24.2.2021 CraftCornerissa Helsingissä.
Näyttelykokonaisuudesta riippuen joko kaikki tai osa töistä valitaan Suomen käsityön museossa pidettävään näyttelyyn.

Teokset näyttelyyn valitaan tulostettujen teoskuvien tai luonnosten ja kirjallisten esittelyiden perusteella. Näyttelyyn hakuaika on 17.6.–18.9.2020. Jurytys tapahtuu viikolla 39. Näyttelyyn valituille tekijöille/työryhmille ilmoitetaan päätöksestä viikolla 41. Jokainen tekijä voi ehdottaa näyttelyyn enintään kolmea (3) teosta/luonnosta. Teosten tulee olla vuonna 2018 tai sen jälkeen valmistuneita.

Lue lisää

LISÄTIETOJA:
Kikka Jelisejeff
Taitoliitto
040 7523662
kikka.jelisejeff@taito.fi

Sivun kuva: Anna Kouhian teos Repaired. Sano se käsin -teosreitti. Kuva Jonna Hietala.