Parsittu ja paikattu -näyttely 2021

Kati Helin Liian suurta
Kati Helin
LIIAN SUURTA
Kati Helin Liian suurta

Liian suurta

Kati Helin, 2020
puuvilla, polyesteri-ompelulanka

Liian Suurta -teos on elänyt eri vaiheita aina viime vuosituhannen alkupuolelta asti. Se on kulkenut pöydästä pöytään, sitten kaapista kaappiin. Siinä on paljon elämän, palvelemisen ja eri ihmisten käsien kosketuksen jälkiä. Nyt se elää tätä aikaa aivan uudessa tarkoituksessa.

Liinaa on paikattu eri aikoina erilaisin taidoin. Olen jatkanut sen historiaa kuvalla. Nyt sen kuvassa eletään ne vuodet, joita on ollut noin sata. Elämä on ollut suurta, vaikeaa, erilaista, nousua ja laskua. Aina on synnytetty uusia sukupolvia ja toivottu avuttomina niille hyvää tulevaisuutta.

Liinan materiaali on puuvillaa ja koristekuviot puuvillalankaa. Minä olen jatkanut paikkaamalla ja parsimalla. Kuvan esiintuomiseen olen käyttänyt tavallisia koneompelulankoja. Tekniikkana on ollut enemmän liinasta nouseva ajatus ja hahmot. Olen katsonut ompeluoppaista pistojen nimiä, mutta päätynyt etupistoon ja väljään laakapistoon. Sillä ylitän reiät ja haurauden.

Liinan kuvan tekeminen on aloitettu 2018. Jätetty kahdeksi vuodeksi kaappiin unohtumaan. Nyt kaivettu esiin ja jatkettu.

Kati Helin

Kati Helin

Koulutukseltani olen taidemaalari, ompelija ja diakoni. Käsityöläisyys on kuulunut elämääni aina