Parsittu ja paikattu -näyttely 2021

Leena Mäki-Patola Parsintaharjoitus
Leena Mäki-Patola
PARSINTAHARJOITUS 1

Parsintaharjoitus 1


Leena Mäki-Patola, 2020
30 x 47 x 4 cm
metalliritilä, metallilangat, narut
Kuva Marco Tissari.

Leena Mäki-Patola Parsintaharjoitus
Leena Mäki-Patola
PARSINTAHARJOITUS 2

Parsintaharjoitus 2

Leena Mäki-Patola, 2020
40 x 47 cm
metalliritilä, metallilangat, hamppu- ja tervanarut, pellavalangat
Kuva Marco Tissari.

”Kävin kesällä etsimässä mielenkiintoisia materiaaleja vanhan lukioni purkutyömaalla. Työn kehikkona on sieltä löytämäni metalliritilä. Aloin jatkaa kehikon rakennetta parsimalla. Materiaaleina ovat rautalanka, tervanaru ja pellavalangat.”

Leena Mäki-Patola
JUHLAHOUSUT
Leena Mäki-Patola Juhlahousut
Leena Mäki-Patola
JUHLAHOUSUT

Juhlahousut

Leena Mäki-Patola, 2020
kangas, kirjontalangat, kuparilanka

Juhlahousut ”Uudistin mieheni kuluneet ja jo aikaisemminkin korjatut työhousut. Paikkaamalla ja parsimalla ne hienovireisillä materiaaleilla kohotin ne juhlahousuiksi. Korjaamisessa käytin paikkamateriaaleina silkkiä ja koristenauhaa. Ompeleet tein käsin ohuilla tekstiili- ja metallilangoilla. Housuissa näkyy eri korjauskerroksia. Aikaisempia paikkauksia on tehnyt mieheni lämpimästi arvostama nyt jo edesmennyt suutari.
Kuvat Liina Mäki-Patola.

Leena Mäki-Patola

Leena Mäki-Patola (s. 1956) on varkautelainen kuvataiteilija. Työskentelyssä esiintyvät kysymykset kumpuavat jokapäiväisistä maailman tapahtumista. Taide on Mäki-Patolan tapa toimia yhteiskunnassa. Teoksillaan hän osallistuu ajankohtaiseen keskusteluun. Taiteen kautta hän tuo näkyväksi havaintojaan sekä aistimiaan tunnelmia ja vaikutelmia. Elämän haurauden, sattuman/kohtalon voiman ja luonnon elementtien haavoittuvuuden käsittely ovat hänen tekemisensä syy ja tarkoitus.

Mäki-Patolan päämateriaali on keramiikka. Tilanteesta riippuen hän käyttää eri materiaaleja ja tekniikoita tavoittaakseen haluamansa lopputuloksen. Osa hänen teoksistaan on installaatioita ja kolmiulotteisia teoksia, joissa hän yhdistää valmistamiaan keraamisia osia, readymade osia sekä videoita ja ääntä.