Parsittu ja paikattu -näyttely 2021

Marianne Friberg Toinen vahvempi toista
Marianne Friberg
TOINEN VAHVEMPI TOISTA

Toinen vahvempi toista

Marianne Friberg, 2020
ikkunalasi, teräs pianolanka, puu

Ehjä ja säröinen ikkunalasi kulkevat rinnakkain. Onko ehjä vahvempi  vai parsittu sirpaleinen, sen saa katsoja punnita. Säröinen on usein mielenkiintoisempi ja parsittu, paikattu voi olla hyvin kaunis.  Ikkuna symboolisesti on vahva kuvastaen sielua, ihmisyyttä.

Kuva Anna-Mari Raunio.

Marianne Friberg Näönkorjaus
Marianne Friberg
NÄON KORJAUS I ja II

Näönkorjaus I ja II

Marianne Friberg, 2020
lasinpuhalluksen ylijäämälasi, teräs pienolanka, vanhat metalliset silmälasikehykset

Teräslangalla (kierrätetty pienolanka) parsitut silmälasit, joissa linsseinä on puhalluslasin ylijäämäpalat ovat näkemisen symbolit. Ihminen usein näkee mitä haluaa ja katsoo maailmaa erilaisten ennakko asenteiden läpi. Joskus maailma näyttää mukavammalta ja joskus ikävämmältä, mutta näkemäänsä voi  muuttaa asenteellaan ja pohtimalla sitä mitä näkee.

Marianne Friberg

Marianne Friberg

Minua innoittaa tekstiilitaiteen ja kuvanveiston tekemisessä erilaiset rouheatkin materiaalit; metallit, lasi,luonnonkuitulangat, hevosen-ja muidenkin eläinten karvat ja niistä kehrätty lanka sekä lampaan villa.  Tekniikoitani ovat kutominen kangaspuilla, huovuttaminen, parsiminen ja hitsaaminen.
Suurin innoittajani on luonto ja vaellan metsissä joka päivä koirieni ja hevosen kanssa tehden luonnoksia ja muistiinpanoja piirtäen ja valokuvaten.

Ihmisten edesottamukset ja kokemukset innoittavat minua myös. Toistan usein töissäni kantamisen temaa mm. erilaisista materiaaleista valmistettujen kassien muodossa.  Kaikila meillä on kannettavaa, iloja ja suruja.

Ihmisen rosoisuus ja eheytyminen toistuu töissäni. Tilkkupeitto, jossa metalliset paikat nimeltään  ”Kaikkea ei voi paikata”.