Pistot-näyttely 2018

NÄYTTELYKUTSU

CraftCorner, Helsinki 13.1.–24.2.2018
Suomen käsityön museon Näytönpaikka, Jyväskylä, 6.3.–22.4.2018

PISTOT-näyttelyssä esitellään suomalaista tämänhetkistä käsityötä, muotoilua ja taidetta sekä tuodaan nähtäväksi käsityön, luovuuden ja näkemyksellisen taidon tuloksia. PISTOT-näyttelyyn toivotaan mielenkiintoisia, tuoreita tulkintoja siitä mitä pistot voivat olla. Näyttelyyn osallistuvat voivat toteuttaa PISTOT haluamallaan tekniikalla, perinteisesti, perinnettä uusien tai uutta teknologiaa soveltaen. Näyttelyn juryttää kuva- ja tekstiilitaiteilija Ulla Pohjola. Jurytyksessä arvostetaan omaperäistä teeman tulkintaa, idean tuoreutta sekä ilmaisuvoimaista toteutusta.Näyttely on esillä 13.1.–24.2.2018 CraftCornerissa, Helsingissä, osa töistä valitaan Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 6.3.–22.4.2018 järjestettävään näyttelyyn.

PISTOT-näyttelyn tuottaa Taitoliitto. Teokset näyttelyyn valitaan tulostettujen teoskuvien tai luonnosten ja kirjallisten esittelyiden perusteella. Näyttelyyn hakuaika on 22.6.–2.10.2017. Jurytys tapahtuu viikolla 40. Näyttelyyn valituille tekijöille/työryhmille ilmoitetaan päätöksestä viikolla 42. Jokainen tekijä voi ehdottaa näyttelyyn enintään kolmea (3) teosta/luonnosta. Teosten tulee olla vuonna 2015 tai sen jälkeen valmistuneita. 

KUSTANNUKSET
Ilmoittautumismaksu 40€ (työttömät ja päätoimiset opiskelijat 20€). Tekijä maksaa teostensa menokuljetuksen Helsinkiin ja paluukuljetuksen joko Helsingistä tai Jyväskylästä. Taitoliitto vastaa teosten mahdollisen kuljetuksesta CraftCornerista Suomen käsityön museoon. Tekijä vastaa itse teostensa edellyttämien laitteiden hankkimisesta sekä laite- ja materiaalikustannuksista. 

NÄYTTELYEHDOT
Tekijä vastaa teoksensa vakuuttamisesta kuljetusten, varastoinnin, ripustuksen, purun ja näyttelyn ajan. Näyttelyt ovat myyntinäyttelyjä. Teosten välityspalkkio on 25%, joka on sisällytettävä myyntihintaan. 

HAKEMINEN/HAKUAIKA
Näyttelyhakemukset tulee toimittaa nimimerkillä varustetussa kuoressa Taitoliiton toimistoon, Taitoliitto / Kalevankatu 61 / 00180 Helsinki, 2.10.2017 klo 16 mennessä.
1. Täytä teosluettelo ja yhteystietolomake, jonka suljet erilliseen kirjekuoreen ja varustat nimimerkillä. 
2. Lisää kuvaliitteeksi yksi (1) teoskuva A4-kokoisena väritulosteena jokaisesta teoksesta. Merkitse jokainen teoskuva nimimerkillä ja teosehdotuksen numerolla, laita koko, materiaalit ja tekniikka myös kuvan yhteyteen.
3. Ilmoittautumismaksu 40€/20€ maksetaan ennen hakemuksen lähettämistä tilille Nordea FI07 2414 1800 0657 02, maksun saajaksi Taitoliitto ja viestikenttään ”PISTOT” sekä nimesi. Liitä maksukuitti hakemuksesi mukaan. Ilman kuittia saapuneet hakemukset hylätään. Jurytykseen lähetettyä kuvamateriaalia tai ilmoittautumismaksua ei palauteta.

LISÄTIETOJA
Kikka Jelisejeff, Taitoliitto, 040 7523662, kikka.jelisejeff@taito.fi  

LATAA LIITTEEKSI NÄYTTELYTÖIHIN SEKÄ TEOSLUETTELOLOMAKE ETTÄ YHTEYSTIETOLOMAKE.
- Avaa pdf koko näytölle alla olevaa kuvaketta klikkaamalla
- täytä lomake tai tulosta ja täytä käsin

PISTOT-näyttely 2018 säännöt
thumbnail of PISTOT Näyttelyn säännöt

Liite 1 teosluettelotiedot
thumbnail of PISTOT liite teosluettelotiedot_form

Liite 2 yhteystietolomake
thumbnail of PISTOT yhteystietolomake_form