Taitojärjestö on tilannut käsityöohjeita kotimaisilta suunnittelijoilta ja ohjeita julkaistaan syksyn 2018 aikana taito.fi sivuilla. Ohjeiden Roosa nauha -lankaa myyvät Taitoyhdistykset ja Taito Shopit. Tuotteiden hinnasta noin 10% lahjoitetaan Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen, jolla kerätään varoja kotimaiseen Syöpätutkimukseen ja vertaistukitoimintaan.

Ohjeita julkaistaan tällä sivustolla 27.9. alkaen.

Tutustu Roosa nauha -suunnittelijoihin

Mia Sumell

 

 

 

 

 

 

www.sullavikat.com
Instagram @sullavikat
Olen 38-vuotias ja kotipaikkani on ihana rannikkokaupunki Kokkola. Takana on tekstiili- ja vaatetustekniikan AMK-opintoja, myynnin ammattitutkinto ja keväällä valmistuin taloushallinnon merkonomiksi.
Päivätyöni on ollut pitkän aikaa asiakaspalvelussa hotelli- ja ravintola-alalla. Tällä hetkellä työskentelen myyntisihteerinä ja vastaanottovirkailijana.
Neuleohjeita aloin tekemään kuin vahingossa vasta reilu vuosi sitten, kun asia johti toiseen ja huomasin osaavani itse tehdä persoonallisten, iloisten ja värikkäiden ohjeiden lisäksi nettisivut ja lähes täysin automatisoidun nettikaupan, jolloin voin käyttää enemmän aikaa ohjeiden suunnitteluun ja itse tekemiseen. Vuoden sisällä olen myös vetänyt viisi knit alongia eli Pätkistä. Kaikki lähti ajatuksesta ja halusta tuottaa ohjeiden ja neuleiden kautta samanlaista iloa muille kuin ne tuottavat minulle. Halu kehittyä ja oppia uutta on valtava ja yritänkin jokaisen Pätkiksen mukana tuoda jotain uutta neulomiseen ainakin osalle osallistujista ja näyttää tällä tavalla esimerkkiä, että koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta ja tuntea onnistumisen iloa pienimmistäkin asioista.


Titta Järvensivu

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/tittajs.fantasysocks/
http://www.ravelry.com/designers/titta-jarvensivu
Instagram  @titanknitterOlen Titta Järvensivu, neulesunnittelija Savonlinnasta.
Ammatiltani olen terveydenhoitaja, mutta neulomista olen harrastanut jo vuosikausia. Taidon opin Karjalaiselta isoäidiltäni ja hän oppi taidon aikoinaan omalta isoäidiltään. Kirjoneule on minulle kaikista mieleisintä neulottavaa, mutta viimevuosina olen opetellut pitsi- ja pintaneule tekniikoita.
Neulominen on minulle mielen rentoutta, vapaata ajatusten lentoa, itse-ilmaisua ja hyvää mieltä. Ideat malleini tulevat milloin mistäkin näkemästäni asiasta, usein luonnosta, mutta monesti myös tunnelmasta tai kokemastani taide-elämyksestä.
Start up-yritykseni on nimeltään Titta J’s Fantasy Socks. Yritykseni tarkoitus on suunnitella ja myydä villasukkaohjeita maailmanlaajuisesti. Myynti tapahtuu tällähet-kellä pääosin sähköisesti Ravelryssä sijaitsevan nettikauppani kautta. Nettikauppaan li-säilen uusia ohjeita siinä tahdissa, kun niitä luontevasti syntyy. Kotimaahan myyn oh-jeita myös suoraan neulojille sähköpostilaskutuksella.
Start up’ini sai alkunsa Kielosukkien saamasta mittavasta Facebook huomiosta. Alunpe-rin parissa villasukkaryhmässä julkaisemani kuva sukista levisi netissä kesällä 2015. Ihmiset etsivät kuumeisesti ohjetta sukkiin, niinpä päätin kirjoittaa sen ja aloittaa yritys-toiminnan.
Roosa nauha -mallini saivat innoituksen herkistä ajatuksista, lohdusta ja myötä-tunnosta. Toivon niitä neulovalle leppoisia neulontahetkiä!


Marita Metsäkylä

https://www.facebook.com/Maridis-felt-and-knitwear-design-165997396803071/
https://www.ravelry.com/patterns/sources/maridis-knitwear-design/patterns
Instagram @marmetsa
Marita on suunnitellut neulemalleja mm.suomalaisille aikakauslehdille yli 25 vuotta yhteistyössä lankavalmistajien ja maahantuojien kanssa. Yhteistyökumppaneina ovat olleet Novita, Pirkanmaan Kotityö, Tekstiiliteollisuus, Vihreä Vyyhti, Wetterhoff ja Coats Opti. Lisäksi hänellä on pieni Maridis-neulemallisto,jonka ohjeita on myynnissä Raverlyssä ja joka on valmistettu yhteistyössä sastamalalaisen Silmu&Solmu-lankapuodin kanssa.
Opiskeltuaan Hämeenlinnassa ja työskenneltyään mm. Helsingissä ja Tampereella Marita asuu nykyään synnyinkunnassaan Sastamalan Mouhijärvellä. Innostunut huovutuksesta, valmistaa huovutustöitä ja opettaa myös sitä jo yhdeksättä vuotta Pirkan opistossa, Sastamalan Opistossa ja Kankaanpään opistosssa. Suomen huopayhdistys Filtti ry:n jäsen, ja ollut mukana yhdistyksen näyttelyissä. Marita on opiskellut neule- ja käsityöalaa Wetterhoffilla, kouluttautunut huovutukseen vuosia erilaisilla huopakursseilla ja on myös Ammatillinen Opettaja AmO.
”Osallistun mielelläni ja pidän kunnia-asiana olla mukana yhteistyökumppanina Roosa nauha -keräyksessä ja toivon, että tähän projektiin suunnittelemani sukkamallini inspiroivat neulojia hankkimaan Roosa nauha -langat ja tarttumaan puikkoihin tärkeän asian ja meitä monia joko henkilökohtaisesti tai läheisiä koskettavan asian puolesta”.


Emma Karvonen

http://villaviidakko.blogspot.com/
Instagram @emmakar
Emma Karvonen on itäsuomalainen tekstiilimuotoilija ja käsityöalan monityöläinen. Hän on toiminut taitokeskuksen käsityöneuvojana ja ohjannut kuvataide- ja tekstiilityökerhoja sekä paljon erilaisia käsityökursseja neuleisiin painottuen. Tällä hetkellä kansalaisopiston tuntiopettajana työskentelevä Emma on kirjoittanut neulomisesta blogissaan Villaviidakossa jo yhdeksän vuoden ajan ja suunnitellut omia neulemalleja vuodesta 2011, hänen ohjeitaan on julkaistu mm. Taito-lehdessä ja Unelmien Käsityöt -ehdessä.


Sari Suvanto

https://www.facebook.com/langanrytmi/
https://hilppa.blogspot.fi/
Instagram @langanrytmi
Olen elämäntapaneuloja ja puikoilla on aina jotain tekeillä. Neulominen antaa minulle elämyksiä; käden ja silmän yhteistyö, värit ja langan tunne, neulomisen rytmi ja valmistunut neule.
Neuleohjeita on syntynyt vuodesta 2009 lähtien ja usein niiden pohjana on joko henkilö tai tarina. Innostun usein testailemaan jotain ideaa ja annan sen viedä mennessään, yleensä lopputulos ei ole ollenkaan alkuperäisen idean kaltainen. On myös hienoa koko ajan haastaa itseään luomaan neulottavaksi jotain kaunista ja käyttöön sopivaa.
Erityisesti villasukat ovat lähellä sydäntäni ja viime vuosina on syntynyt myös sukkaohjeita tasaiseen tahtiin. Lisäksi olen löytänyt hypistelymuhvien idean maailmalta ja tuonut Suomeen.
Matamit ovat sellaiset hienostelusukat, jotka laitetaan jalkaan kun lähdetään kylättelemään tai kauppareissulle. Aivan varren yläosassa on reikärivi ja sinne voi pujottaa tarvittaessa nauhan pitämään Matamit ylhäällä ja menossa mukana.
Mimmit puolestaan ovat rennot sukat, ne vetäistään jalkaan ja sujautetaan vaikkapa tennareihin tai maihareihin. Pintaneuleet rytmittävät epätasaisesti sukkaa ja raidat ovat tarkoituksella eri korkuiset. Malli toimii yhdellä, kahdella tai kolmella värillä ja on oivallinen jämälankamalli.


Soile Pyhänniska

neulovanarttu.blogspot.fi
Instagram @s.pyhanniska
Olen rakastanut kirjoneuleita aina. Neule alkaa jo monesti lankakaupassa, kun ihastelen hyllyjen väri-ilotulitusta. Tapanani on valita hyllystä eri värejä ja yhdistellä vyyhtejä toisiinsa. Välillä joku yllättävä väriyhdistelmä saa mielikuvituksen hurjaan laukkaan, vyyhdit lähtevät mukaani ja kohta jo luodaan silmukoita. Kirjoneuleen neulominen on äärimmäisen palkitsevaa: kerroksia syntyy tuosta vaan kun haluaa malttamattomana nähdä miten kuvio muodostuu. Siinä vaiheessa tulee lause: ”yksi kerros vielä” hyvinkin tutuksi.


Sari Åström

Arteeni
www.arteeni.fi
Instagram @arteeni
Sari Åström on käsityöharrastelija, joka on oppinut virkkauksen jo alle kouluikäisenä mummoltaan. Käsityöt ovat aina olleet hänelle tärkeä osa elämää; väriterapia ja materiaalien tuntu hoitavat ruumista ja sielua. Sari on tullut monille tutuksi Kalevala CAL projektin kautta. Lisäksi hän on suunnitellut muutamia muitakin virkkausohjeita, lisää voit lukea www.arteeni.fi.