Ensimmäinen Rovaniemi Design Week 28.9.–4.10.2009
24H Designkisan huipputiimit julki
Viikon huipentuma on tiistaina 29.9. klo 16 käynnistyvä 24h designkisa: muotoilijat ja yritykset käärivät hihat ja kehittävät Napapiiriä elämyksellisenä matkailukohteena. Tasan vuorokauden mittaiseen kisaan on kutsuttu neljä suomalaista muotoilutoimistoa: Mieland ja Seven-1 Rovaniemeltä sekä Hahmo ja Muotohiomo Helsingistä. Joka tiimiin kuuluu myös muotoiluopiskelijoita Lapin yliopistosta, tuotteen tai palvelun käyttäjä ja Napapiirillä toimiva yritys. Tiimit pääsevät esittelemään ratkaisunsa torstaina 1.10. Lapin Matkailuparlamenttiin osallistuville noin 300 matkailuammattilaiselle, jotka äänestävät voittajan esitysten jälkeen. Tuloksen näkevät aikanaan Napapiirillä vierailevat.

Viikon muita kohokohtia

Muotoilu haastettu 29.9.

Design Challenged -tapahtumassa kovat asiantuntijat heittävät haasteet muotoilulle. Haasteisiin vastaamassa on muun muassa Jonathan Sands, maailman tehokkaimman brändimuotoilutoimiston Elmwood Design Consultancyn perustaja.

Rovaniemen suuri kertomus 2.10.
Rovaniemellä käydään vilkasta keskustelua rakennetun ympäristön laadusta. Rumaksikin kaupunkia sanotaan. Rovaniemen suuri kertomus on kaupunkilaisten ja ammattilaisten vuoropuhelu perjantaina 2.10. Haussa on ympäristön suunnittelua ohjaava punainen lanka. Mukana ovat muun muassa huippuarkkitehdit Mikko Heikkinen, Teemu Palo ja Sami Heikkinen.
Design vai dissain? Rovaniemeläisten dissaintarinat – kerro omasi jo nyt
Rovaniemi Design Week haluaa tavoittaa kaikki rovaniemeläiset. Haaste on kova, mutta muotoilu kuuluu  kaikille. Design on Lapissa myös dissainia ja Rovaniemi Design Week nostaa näkyviin rovaniemeläisten omat dissaintarinat. Mene osoitteeseen www.rovaniemidesignweek.. ja kerro oma tarinasi.

Muotoilu haastettu. Design Challenged. Rovaniemi Design Week -huippuseminaari 29.9. klo 10–16
Paikka: Lapin yliopisto, Taiteiden talo, Esko-Asko-sali, Yliopistokatu 8, 96300 Rovaniemi

Muotoilu on yhä enemmän palveluiden muotoilua, muotoilun avulla johtamista, strategioiden tekemistä. Vastaako muotoilu näin niihin haasteisiin, joita ympäristö heittää? Muotoilu haastettu -tapahtumassa yritykset ja julkinen valta haastavat, muotoilijat vastaavat.
Järjestäjä Rovaniemi Design Week ja Lapin yliopisto

Koko viikon ohjelma löytyy osoitteesta
www.rovaniemidesignweek.fi