‘Luova raha. IP-oikeudet liiketoiminnan ja rahoituksen keskiössä luovan talouden toimialoilla’ -seminaari lähetetään suorana lähetyksenä YLE Areenan kautta perjantaina 27.5.2011 klo 9 – 10.45.

Seminaari on suunnattu luovan talouden toimialojen toimijoille, kehittäjille, rahoittajille ja toimialajärjestöille. IP-oikeuksien hyödyntämiseen ja hyvään hoitoon keskittyvä seminaari  on osa työ- ja elinkeinoministeriön Luovan talouden strategisen hankkeen toimintaa ja YLEn yhtiöviestintää. Seminaarissa puhetta johtaa johtaja Jukka Viitasaari, Teknologiateollisuus ry:stä.

Seminaaria voi seurata suorana lähetyksenä YLE Areenassa (http://areena.yle.fi/), Suorat lähetykset -osiossa. Seminaarista tehdään myös yhteiset muistiinpanot Qaikussa #seminaarikannu-kanavalla (http://www.qaiku.com/).

Seminaari on osa prosessia, johon kuuluu myös TEM:in julkaisema kirja: ”Luova raha. Näkökulmia luovien toimialojen rahoitukseen”. Sähköisenä versiona julkaisun voi ladata TEM:n sivuilta, osoitteesta: http://www.tem.fi/files/29724/Luova_Raha_Nakokulmia_Julkaisu_2011.pdf

Lisätietoja seminaarista: Ulla Lukkari, B105 Oy, ulla.lukkari@b105.fi, 040-5562 632.

Seminaariohjelma:
9.00– 10.45 Puheenvuoroja à 15 min.
 Aloitussanat johtaja Jukka Viitasaari, Teknologiateollisuus ry
•    Avaussanat ja Ylen tilanne tällä hetkellä, viestintäjohtaja Reija Hyvärinen
•    IPR ja Ylen visio, johtaja Olli-Pekka Heinonen
•    Yle ja IP-oikeuksien rakenne, historia, käytännöt ja mahdollisuudet, sopimusneuvottelija Maija Hupli
•    TEM:n IPR-strategia, neuvotteleva virkamies Mikko Huuskonen
•    Sisältötuotantoyrityksen IPR-strategia, Case RedLynx Oy, toimitusjohtaja Tero Virtala

Taltioitavien puheenvuorojen ja kommenttien jälkeen seminaari jatkuu työryhmäosuudella. Työryhmien tuotoksista kootaan tiivistelmät jaettavaksi muun seminaariaineiston kera projektisaitilla: www.luovarahoitus.net .