Wool Works on kahden muotoilu- ja käsityötaideyhdistyksen, pirkanmaalaisen Modus ry:n sekä walesilaisen MaP:n (Makers and Practitioners), yhteisnäyttely, joka on esillä Helsingin Craft Cornerissa 18.1.–28.2.2020.

Vuonna 2018 alkaneen yhteistyön tuloksena on syntynyt näyttely, jonka tavoitteena on kulttuurien välinen vuoropuhelu materiaalista, näyttelyn teemasta ja käsityötaiteesta yleisemmälläkin tasolla. Näyttely on kunnianosoitus molemmissa maissa paljon arvostetulle villalle, mutta näyttelyn teema ei ole rajoittanut kirjaimellisesti materiaalin käyttöä. Näyttelyyn osallistuvat muotoilijat ovat saaneet lähestyä aihetta laaja-alaisesti omien materiaaliensa ja työtekniikoidensa kautta. Tämän johdosta näyttelyssä onkin tarjolla laaja kirjo erilaisia materiaaleja. Lampaan villan lisäksi näyttelyssä nähdään muun muassa lasia, kissankarvoja, kalansuomuja ja jopa metallisia neulepuikkoja. Näyttely nostaa esiin nykyajan rohkeat käsityömuotoilijat, jotka eivät pelkää tarttua innovatiivisesti uusiin materiaaleihin.

Näyttely oli syksyllä 2019 Cardiffissa Craft in Bay -galleriassa ja keväällä 2020 se jatkaa matkaansa Tampereelle.

Vuonna 2001 perustettu Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry on visuaalisen taiteen ja käsityöalojen ammattilaisten, opettajien, tutkijoiden ja tuottajien yhdistys. Yhteisö edistää korkealaatuisen käsityömuotoilun asemaa alueellisesti ja kansainvälisesti. Yhdistys tukee paikallista yrittäjyyttä, osaamista sekä kestävää kehitystä. Modus ry:n jäseniä yhdistää sama arvomaailma: korkea laatu, eettisyys ja ekologisuus.

Walesilainen MaP on taiteilijaryhmä, jonka jäsenet suhtautuvat kunnianhimoisesti taidekäsityön määritelmän laajentamiseen sekä kotimaassaan että kansainvälisesti ja he tavoittelevatkin määrätietoisesti uusia yleisöjä. Päämateriaali jäsenten työskentelyssä on tekstiili.

Modus ry teokset näyttelyssä:

  • Eliala, Henni: Stiches- I, II ja III
  • Hernesniemi, Johanna: Wool Storm -ryijy
  • Hiltunen, Niina: Veden varaan ja Wel(l,)come
  • Laine, Mirka: Connection-korut
  • Lehtonen, Saija: Rannanääri ja Rantautua
  • Mörsky, Sirpa: Less is more -takkimekot
  • Nebo, Merianne: Hedvig, Anders ja Emilia
  • Rantanen, Kukka: Treasure
  • Saarivuori-Eskola, Laura: Dragon Wool

Näyttelyn avajaiset lauantaina 18.1. klo 15–17, tervetuloa!

Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry
modusryinfo(at)gmail.com
Näsilinnankatu 22 A 34 (6.krs)
33210 Tampere
www.modus.fi

 

Saarivuori-Eskola, Laura: Dragon Wool

Eliala, Henni: Stiches- I, II ja III

Lehtonen, Saija: Rannanääri ja Rantautua

 

Yläkuvassa:

Hiltunen, Niina: Veden varaan

CraftCorner logo

CraftCorner
Taito Galleria

Eteläesplanadi 4
Helsinki
Avoinna tammi-helmikuussa
ma–pe 10–18
la 10–17
www.craftcorner.fi