Taitoliiton jakama Taito-palkinto on merkittävin suomalaisen käsityöyrittäjyyden tunnustuspalkinto  ja se jaetaan joka toinen vuosi. Palkintosumma on 6000 euroa ja sen lahjoittaa LähiTapiola.

Taito-palkinnon tavoitteena on nostaa julkisuuteen suomalaisia käsityöalalla toimivia menestyviä käsityöyrittäjiä/yrityksiä/yhteisöjä tai tukea uusia, luovia toiminta- ja liiketoimintamalleja. Valinnassa kiinnitetään huomiota yrityksen toimintatapaan, tuotteiden omaleimaisuuteen ja laatuun sekä yrityksen kehitysmahdollisuuksiin. Tuotteiden tulee edustaa korkeatasoista käsityötaitoa ja muotoilua ja niillä tulee olla perusteltu käyttötarkoitus. Palkittavilta edellytetään eettistä ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaista toimintaa. Tarkoituksena on kannustaa ja tuoda esiin hyviä esimerkkejä, jotka vahvistavat laatukäsitystä ja luovat uskoa käsityöyrittämisen menestymisen mahdollisuuksiin koko Suomessa.

Esityksen Taito-palkinnosta voi tehdä joko yritys itse tai muu toimija voi ehdottaa yritystä tai yhteisöä palkinnon saajaksi. Palkitsemisesitys vuodelle 2020 tehdään sähköisellä lomakkeella taito.fi sivuilla 29.2.2020 mennessä.

Palkitsemisperusteina ovat hyvän käsityöyrityksen kriteerit. Kriteereissä kiinnitetään huomiota yrityksen toimintatapaan, tuotteiden omaleimaisuuteen, innovatiivisuuteen, luoviin toimintamalleihin ja laatuun sekä yrityksen toimintaedellytyksiin ja kehitysmahdollisuuksiin. Palkittavilta edellytetään eettistä ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaista toimintaa. Tuotteiden tulee edustaa korkeatasoista käsityötaitoa / muotoilua ja niillä tulee olla perusteltu käyttötarkoitus.

Taito-palkinto julkistetaan huhtikuussa 2020 Taidon ja käsityön viikolla (vko 16). Valinnan tekee palkintoraati, jonka puheenjohtajana toimii Rouva Jenni Haukio.

Taito-palkintoraati
- Rouva Jenni Haukio, raadin puheenjohtaja
- Taitoliiton hallituksen puheenjohtaja Tuulia Kaskinen, Demos Helsinki
- yritysvastuupäällikkö Elina Kuusela, Lähi Tapiola
- muotoilija, yrittäjä Kirsi Pasanen, Muoto 2
- muotoilija, yrittäjä Mikko Kentta, Muoto 2
- toiminnanjohtaja Minna Hyytiäinen, Taitoliitto
- raadin sihteeri Johanna Aydemir, Taitoliitto

Vuoden 2018 Taito-palkinnon sai Pihka Collection, kuvassa Roosa Mattsson.