Taitojärjestö tuo käsityön ja itse tekemisen vahvasti mukaan ensi syksyn Habitare-messuille! Näyttelyosastomme esittelee tulevia itse tekemisen uutuusmalleja ja lauantain paneelikeskustelussa kuullaan kiinnostavia ajatuksia taidosta ja käsintehdyn tuotteen ainutlaatuisuudesta.

Taitojärjestön vuosittainen käsityön uutuusmallisto esitellään syyskuussa Suomen suurimmassa huonekalu-, design- ja sisustustapahtumassa Habitaressa 12.-16.9.2018. Tekemisen iloa -kurssimallisto on Taitojärjestön oma, vuosittain uudistuva, trendikäs, monipuolinen ja itse tekemiseen innostava käsityön mallisto. Uuden malliston suunnittelijat ovat muotoilija Studio Smoo / Marianne Huotari, tekstiilisuunnittelija Tiia Eronen sekä muotoilija Katriina Nuutinen. Mallistossa on sisustustuotteita, jotka sopivat monenlaiseen kotiin: matto, tyyny, säilytyskoreja sekä valaisimia. Tekemisen iloa -kurssituotteiden ideana on, että kuka tahansa voi tehdä kotiinsa huippusuunnittelijan suunnitteleman designtuotteen valmistamalla sen itse.

Lippuetu asiakkaillemme!

Osta 2 lippua yhden hinnalla 16 e (norm. 32 e), voimassa 1.8.–1.9.2018 verkkokaupassamme shop.messukeskus.com, etukoodi on TAITO

https://habitare.messukeskus.com/ 

Onni elää käsityössä -paneelikeskustelu
– Näkökulmia itse tekemisen taidosta ja käsin tehdyn tuotteen ainutlaatuisuudesta

Käsityö koskettaa meitä monella tavalla. Näemme käsityötä tuotteissa ja yhä useampi myös tekee käsitöitä itse. Käsityön merkitys on muuttunut, perinteinen tarvekäsityö on muuttunut nykyään hyvinvoinnin lähteeksi, itse tekeminen ja materiaalien tuntu antavat virikkeitä aivoille ja aitojen, käsin tehtyjen kestävien tuotteiden arvostus lisääntyy koko ajan. Miten kädentaidot näkyvät ihmisten arjessa ja elämässä sekä kotien sisustuksessa ja mikä on käsillä tekemisen merkitys?
Aika: 15.9.2018 13:00 – 14:00
Paneelin moderaattori: Justus K, muotoilija
Panelistit: 

  • Tiia Eronen, tekstiilisuunnittelija ja kirjoittaja
  • Minna Hyytiäinen, toiminnanjohtaja, Taitoliitto
  • Ilona Korhonen, runolaulaja, käsityöläinen
  • Mikko Merz on puuseppä ja arkkitehti

Paikka: Arena

Habi Kids

Toukan valtakunta

Mitä kun pieni onkin jotain suurta? Habi Kids – toukan valtakunnassa leikitään mittasuhteilla ja pysähdytään ihmettelemään yhdessä lasten kanssa. Tarjolla on mielikuvitusmatka luonnon helmaan jättimäisen 40-metrisen toukan selässä. Kuvittaja Janine Rewellin suunnittelema osasto on kannanotto lasten leikkitiloihin, mielikuvitusmatka mittasuhteisiin. Matkan varrella voi kasvaa toukasta perhoseksi tutustuen ötököiden ihmeelliseen maailmaan.

Habi Kids  -toukan valtakunta tarjoaa levähdyspaikan koko perheelle, jonka toiminnallisen sisällön on suunnitellut Skidit Festareiden perustaja, lastentapahtumien erikoissuunnittelija Aino Heikkinen. Toukan valtakunnassa on ohjattuja työpajoja, kahvila, pötköttelyä, ötökkämuskareita, hyönteispistokirjontaa, luonnon äänimaailmaa ja vaikka mitä.

Taitojärjestön Käsityö- ja muotoilukoulujen Hyönteispistot-työpajat

Non stop
Toukan maailma muotoutuu valtavan, sosiaalisen, sukupolvet yhdistävän kirjontatyön myötä. Habi Kids alueelta löytyy kirjontakankaalle pingotettu raami, johon voi tehdä koko tapahtuman ajan kirjontatyötä kollektiivisesti; lapsi pujottaa langan  toiselta puolelta ja aikuinen palauttaa raamin toiselle puolelle

 

Ohjatut työpajat perjantaina ja lauantaina
Työpajoissa tutkitaan ötököiden muotoja ja värejä tekemällä ihan oma sisustustaulu. Kirjontakehykseen pingotettuun kankaaseen piirretään ja kirjotaan yhdessä lapsen kanssa. Työpajoja ohjaavat Kirsi Juntunen Taito Etelä-Suomen ja Erja Haavisto Taito Uusimaan Taito käsityö- ja muotoilukouluista.