Taitokatu kokoaa yhteen yhdeksän eri puolilla Suomen toimivaa taitoyhdistystä Suomen Kädentaidot messuille Tampereelle 13.-15.11.2015. Tervetuloa tutustumaan yhdistysten monipuoliseen toimintaan.

Taito Itä-Suomi ry / Kenkävero T1 
Taito Shopin osastolla on myytävänä Ebba Masalinin piirtämistä kasviaiheisista opetustauluista mm. julisteita, pahvitettuja julisteita, postikortteja ja keittiöpyyhkeitä. 

Taito Varsinais-Suomi, T2
 
Green Craft -ideapajat ja muotoilija Taina Sahan Green Craft® -materiaaleihin virittävä tietoisku tasatunnein klo 11–15 kaikkina messupäivinä. Ideapajat ovat maksuttomia. Uutuustuote: Suomalaisen kierrätystekstiiliyrityksen käsityö- ja designkäyttöön kehitetty Green Craft® -materiaali. Green Craft® -konsepti yhdistää suomalaisen kierrätystekstiiliosaamisen ja yli 100-vuotiaan, valtakunnallisen Taitojärjestön osaamisen ja verkostot. Green Craft -yhteistyössä Taitojärjestön alueelliset yhdistykset suunnittelevat uusia käsityökurssituotteita ja Dafecor Oy näihin sopivia kierrätystekstiilipohjaisia materiaaleja. Messuosastolla myynnissä sekä huopamateriaalia että Green Craft by Taito Varsinais-Suomi -malliston tarvikepaketteja. 

Taito Keski-Pohjanmaa ry, T3 
Kokeile itse tekemistä – paksut puikot, koukut ja omat sormet tutuksi käsityössä, ohjausta ihan kädestä pitäen! Pienessä Joulupuodissa esillä jouluiset tekemispaketit sekä sisustusvalot ja -tekstiilit niin lahjoiksi kuin joulu- ja talvikodin tunnelmiin. 

Taito Etelä-Karjala ry, T4
 
Runsaasti erilaisia tekemispaketteja lapsille ja aikuisille. Tekemispaketteja myös englanniksi ja venäjäksi. Osastolla työnäytöksiä tekemispaketeista. Tasihinin talon omat käsintehdyt tuotteet mm. koruja ja asusteita. 

Taito Ylä-Savo ry, T5 
Osastolla AnnaQ-ryijynäyttely sekä työnäytös siitä, kuinka ryijy valmistuu ommellen. AnnaQ-ryijyt pohjautuvat Halosen taiteilijasuvun kulttuuriperintöön ja taiteeseen. Mallisto käsittää sekä moderneja malleja että uustuotannossa olevia taideryijyjä, joista tunnetuimmat ovat Eemil Halosen suunnittelemat Paratiisin omenapuu ja Lumpeen kukat. Uustuotannossa olevat ryijyt ovat mahdollisimman totuudenmukaisia toisintoja kulttuurihistoriallisesti arvokkaista 1920–1940-lukujen malleista. AnnaQ-ryijyt sopivat suomalaiseen kotiin. Kaikista ryijyistä on saatavilla myös itse valmistettavia kudonta- ja ompelupaketteja. 

Taito Satakunta ry, T6 
Varrasvirkkaustyönäytös joka päivä, nonstop. Herra Hakkarainen Herra Hakkaraisen talosta Sastamalasta vierailee osastolla joka päivä klo 10.00,12.00,14.00 ja 16.00. Onnistuukohan Herra Hakkaraiselta varrasvirkkaus? 
Uutuustuote: Muhku-tyynytarvikepaketti, Tyrvään tumppu -lapastarvikepaketti. 

Taito Pohjois-Karjala ry, T9 
Nonstop-työnäytöksiä kaikkina messupäivinä paperinarutöistä, himmeleistä ja villalankatöistä. 
Uutuustuote: Ruusuvalosarja: romanttinen ja tunnelmallinen valosarja kattaukseen, joulukuuseen tai vaikkapa hurrikaani-lyhtyyn. 

Taito Etelä-Pohjanmaa ry, T8 
Myynnissä erilaisia tekemispaketteja sisustustuotteisiin ja asusteisiin. Myynnissä tekemispaketteja esimerkiksi upeisiin harppuneulottuihin ja Rosee-tekniikalla valmistettaviin lampunvarjostimiin. Molemmista tekniikoista on työpaja, jossa voi kokeilla tekemistä ohjatusti. Rakkaat Rasat- ja Lumi-sarjan tuotteet ovat saatavissa myös osastoltamme. 

Taito Pirkanmaa ry, T7
 
Osastolla voi tutustua taitokeskuksen mahdollisuuksiin ja kokeilla itse tekemistä. 
Tule kutomaan kangaspuilla paperiseinätekstiiliä! Unohtuiko, miten sukan kantapää ja peukalokiila neulottiinkaan? Entä miten lampunvarjostin virkataan? Taitokeskuksesta saa neuvoja. 
Esillä on syksyn 2015 mallisto, Pirkanmaan paikkakuntalapaset ja kuntatuotteita Pirkanmaan taitokeskuspaikkakunnilta. 

Taito-Lehti, A 635 
Osastollamme on upea DIY-henkinen sisustus, josta ei väriä ja inspiraatiota puutu. Osaston on sisustanut Tiinasmoko, jonka tuunausohjeita löydät Taito-lehdestä.

http://www.kadentaidot.fi/