Parsittu ja paikattu -näyttely 2021

Repaired Anna Kouhia

Näyttelykutsu

CraftCorner, Helsinki 15.1–24.2.2021
Suomen käsityön museo, Jyväskylä, maaliskuusta 2021 eteenpäin (tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin osallistujille)

Parsittu ja paikattu -näyttely on Taitoliiton tuottama käsityötä, luovuutta ja näkemyksellistä taitoa esittelevä jurytetty näyttelykokonaisuus, johon haetaan osallistujia. Paikkaaminen ja parsiminen voi olla yllätyksellistä, kekseliästä ja mielenkiintoista, se voi tuottaa lisäarvoa ja olla myös taiteellista ilmaisua. Näyttelyyn toivotaan mielenkiintoisia, tuoreita tulkintoja siitä mitä paikattu, korjattu ja parsittu voi olla. Näyttelyyn osallistuvat voivat toteuttaa teokset haluamallaan tekniikalla ja materiaaleilla, joko perinteisesti tai perinnettä uusien. Näyttelyllä halutaan nostaa myös korjaamisen arvostusta ja kiinnittää huomiota tuotteiden kestävään käyttöön ja uudistamiseen.

Näyttelyn juryttää tekstiili- ja kuvataiteilija Raija Jokinen. Jurytyksessä arvostetaan omaperäistä teeman tulkintaa, idean tuoreutta ja ilmaisuvoimaista toteutusta.

Näyttely on esillä 15.1–24.2.2021 CraftCornerissa Helsingissä.
Näyttelykokonaisuudesta riippuen joko kaikki tai osa töistä valitaan Suomen käsityön museossa pidettävään näyttelyyn.

Teokset näyttelyyn valitaan tulostettujen teoskuvien tai luonnosten ja kirjallisten esittelyiden perusteella. Näyttelyyn hakuaika on 17.6.–18.9.2020. Jurytys tapahtuu viikolla 39. Näyttelyyn valituille tekijöille/työryhmille ilmoitetaan päätöksestä viikolla 41. Jokainen tekijä voi ehdottaa näyttelyyn enintään kolmea (3) teosta/luonnosta. Teosten tulee olla vuonna 2018 tai sen jälkeen valmistuneita.

Kustannukset

Tekijä maksaa teostensa menokuljetuksen Helsinkiin ja paluukuljetuksen Jyväskylästä. Tekijä vastaa itse teostensa edellyttämien laitteiden hankkimisesta sekä laite- ja materiaalikustannuksista.

Näyttelyehdot

Tekijä vastaa teoksensa vakuuttamisesta kuljetusten, varastoinnin, ripustuksen, purun ja näyttelyiden ajan. Näyttelyteoksen voi halutessaan hinnoitella myyntiin. Teosten välityspalkkio on 25%, joka on sisällytettävä myyntihintaan.

Hakeminen / hakuaika

Näyttelyhakemukset tulee toimittaa nimimerkillä varustetussa kuoressa Taitoliiton toimistoon, Taitoliitto / Kalevankatu 61 / 00180 Helsinki, 18.9.2020 klo 16 mennessä.
1. Täytä teosluettelo ja yhteystietolomake, jonka suljet erilliseen kirjekuoreen ja varustat nimimerkillä.
 >>Avaa pdf, täytä ja tulosta liitteeksi 
2. Lisää kuvaliitteeksi yksi (1) teoskuva A4-kokoisena väritulosteena jokaisesta teoksesta. Merkitse jokainen teoskuva nimimerkillä ja teosehdotuksen numerolla, laita koko, materiaalit ja tekniikka myös kuvan yhteyteen.

Parsittu ja paikattu -näyttelyn säännöt ja ohjeet

LISÄTIETOJA:
Kikka Jelisejeff
Taitoliitto
040 7523662
kikka.jelisejeff@taito.fi

Sivun kuva: Anna Kouhian teos Repaired. Sano se käsin -teosreitti. Kuva Jonna Hietala.