Taitokeskus Joutsa

Taitokeskus Joutsan toimitiloihin kannattaa tulla pistäytymään aina silloin tällöin. Kutomo, kurssitilat, näyttelytila tarjoavat aina värikästä nähtävää ja koettavaa!

Paikan päällä voit ilmoittautua kursseille, tutustua vaihtuviin näyttelyihin ja napata mukaasi asiakaslehden. Taitokeskuksen myymälästä löydät kauniit kotimaiset käsityötuotteet ja materiaalit, joita on ilo ostaa itselle tai viedä tuliaisiksi.

Tule tutustumaan monipuoliseen toimintaamme!

Ajankohtaista

Käsityökoulu alkaa syyskuussa viikolla 37/2024. Ilmoittaudu mukaan!


Käsityön ja kudonnan neuvonta

Toteuta oma suunnitelmasi, ja valmista persoonallisia tekstiilejä. Saat yksilöllisen opastuksen ja arvion kustannuksista ja tarvittavasta ajasta.

Kuva Mila Rauhala

Kangaspuissa on valmiit perusloimet eri levyisten mattojen ja sisustustekstiilien valmistukseen. Kutomon päivämaksu on 7 €. Esimerkiksi mattoa varten tarvitset 1–3 päivää.

Kudontaan voit käyttää omia materiaaleja tai ostaa materiaalit meiltä. Taito Keski-Suomen jäsenenä saat kudontaedun.

Tekemisen iloa!

Taitokeskuksissa on tarjolla valtakunnallinen Tekemisen iloa -mallisto. Mallisto uusiutuu kausittain ja tarjoaa tuotteita sisustukseen, viihtymiseen ja hyvään oloon.


Tule mukaan käsityö- ja muotoilukouluun!

Taito Keski-Suomi ry:n Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulu Joutsassa antaa käsityön taiteen perusopetusta eri ikäisille lapsille ja nuorille sekä aikuisille. Käsityökoulussa tulevat tutuiksi käsityön vaiheet suunnittelusta toteuttamiseen taiteen, tieteen ja teknologian kautta. Lähtökohtana ovat oppilaan omakohtaiset kokemukset, yhteiskunta ja kulttuuri, käsillä työskentely, tuotteiden valmistus ja oma ilmaisu.

Joutsassa opiskelee vuosittain noin 30 oppilasta. Opiskelun voi aloittaa käsityökouluissa jo varhaisikäisissä 4-vuotiaana ja perusopinnoissa 7-vuotiaasta lähtien.

Oppilashaku

Hakuaika uusille oppilaille on vuosittain 1.4.-31.5. Mikäli hakemuksia on enemmän kuin oppilaspaikkoja, uudet oppilaat valitaan arpomalla. Vapaita paikkoja voi tiedustella myös hakuajan ulkopuolella p. 050 413 1008, taitokeskus.joutsa@taitokeskisuomi.fi

Opetusryhmät

o Varhaisiän opinnot 4–7-vuotiaille, 2 viikkotuntia, 40 t/v, lukukausimaksu 77 € + materiaalit. Leikin ja onnistumisen ilon kautta opitaan kivoja asioita!
o Perusopinnot yli 7-vuotiaille, 3 viikkotuntia, 60 t/v, lukukausimaksu 77 € + materiaalit.
o Syventävät opinnot yli 12-vuotiaille 3 viikkotuntia 60 t/v, lukukausimaksu 77 € + materiaalit.
o Aikuisopinnot yli 18-vuotiaille, iltaryhmä 4 viikkotuntia, 80 t/v, lukukausimaksu 87 € + materiaalit.

Lukuvuoden 2024–2025 käsityökoulu

o Syyslukukausi alkaa vko 37/2024. Kevätlukukausi käynnistyy viikolla 3/2025.

Lasten ryhmät
o 4–7 v. tiistai klo 14.-15.30
o yli 7 v. keskiviikko klo 15.-17.15
o yli 12 v. torstai 15.–17.15

Aikuisten ryhmä
o torstai klo 17.45–20.45


Lyhytkurssit ja tyhy-pajat

Taitokeskus Joutsa järjestää lyhytkursseja ja tyhy-pajoja. Seuraa mielenkiintoista ja monipuolista sekä vaihtuvaa kurssitarjontaamme. Tutustu kevään 2024 kurssitarjontaan täällä >

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan ja toteutetaan unohtumaton tyhy-paja yhdessä!


Taitokeskus Joutsan myymälä

Tuotevalikoimamme koostuu käsityön helmistä, kodin sisustustuotteista, yksilöllisistä vaatteista ja asusteista, paikkakuntatuotteista, inspiroivista käsityömateriaaleista sekä tuliaisiksi sopivista herkuista. Joutsassa erikoisuutena on Joutsa-tyynyliina, Joutsan vanhasta sillasta ja paikallisia puupalapelejä.

Kaunis paketointi on ilomme!

Kuvat Mila Rauhala

Taitokeskuksen logo.

Taitokeskus Joutsa

Jousitie 38, 19650 Joutsa

050 413 1008

Ma-to 10-17, pe 10-15, muina aikoina erikseen sovittaessa

taitokeskus.joutsa@taitokeskisuomi.fi